Published On: Uto, lis 8th, 2019

TOČNO KAO JE ŠEF I ZAMISLIO: Godinu dana savršeno odrađenog Komšićevog mandata

Prošlo je godinu dana 0d kada su Čuvari Bosne, medijevalno orijentirani Bošnjaci, koji se furaju na Igre Prijestolja, Hrvatima nametnuli Komšića a Bosni svekoliki uspijeh, na putu ka Istoku.

Radi se o biračima kojima su mili radikalni osmanski običaji nabijanja na kolac i silovanja. Takvim pozdravom otpraćen je Komšić u oteti hrvatski ured, sa zadnjeg predizbornog skupa u Tuzli. Od tada je na hrvatskoj plaći. On i njegovi savjetnici. Od kojih je jedan, koji je Hrvatskoj prijetio vehabijama, stavivši porculanske fronte, dobio i novi hrvatski osimijeh.

Završni pljesak pored plakata koji pozivaju na  nabijanje na kolac i silovanje, dao je i  beogradski  liberal , danas savjetnik g. Komšiću Čedomir  Jovanovič, koji je potresen činjenicom da se u jednoj liberalnoj Tuzli probudio takav sadomazo liberalan duh, čak i zaplakao.

Građanski orijentirani Bošnjaci te tradicionalni europski muslimani nisu bili na ovom skupu.  Oni su svoje glasove podijelili na druge stranke.

Godinu dana nakon Komšića sve ide po planu kako je i zacrtano:

  1. Odnosi između Bošnjaka i druga dva naroda sve su gori. Komšić je ispunio zadani cilj SDA. Stav je ove partije naime da etnogeneza Bošnjaka nije proces koji je završio, te da su potrebna još desetlječa sukoba s komšijama kako bi se bošnjački identitet ireverzibilno ukorijenio u dušama Bošnjaka.
  2. Približavanje Srba i Hrvata je pojačano. Komšić je ispunio i taj cilj. Stav je SDA naime da se približavanje Srba i Hrvata može zgodno ocrnjivati kao novi planovi za podjelu Bosne i da to približavanje, treba javno poticati a potom napadati.
  3. Procesi povratka NeBošnjaka na prostor Šeher Bosne, ili kako reče Komšićev suborac Patković – prostor džihada, zaustavljeni su. Komšić je ispunio i taj zadatak dobijen od SDA. SDA je stava da ti prostori ionako nisu ispražnjeni od strane ABIH nego su se Srbi i Hrvati sami protjerali. A kad su se već sami protjerali što se sada imaju vraćati.
  4. Vijeće ministara nije imenovano, država je blokirana, kao i milijuni europskih pretpristupnih fondova, koji bi dodatno građanski NGO sektor okenuli ka Europi – i taj SDA cilj Komšić je  ispunio. Stav je SDA da mnogi projekti koje EU financira nisu u skladu s bošnjačkom tradicijom,  niti šerijatom, i da Bosni ne trebaju nikakvi projekti i fondovi koji nisu halal. A mladi koji žele te projekte nek idu EU. Ne trebaju takvi ni Bosni ni Bošjacima.
  5. Umjesto Europe, u BIH je osjetno porastao utjecaj Turske i Rusije. Iako fingira američkog partnera, Komšić je i tu odradio savršen posao za Bakira. Pardon, g. Erdogana.

Gšo. Sabina čestitamo!

Nadamo se da je cijela obitelj ponosna na zeta. Ne samo SDA.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare