Published On: Pon, kol 16th, 2021

TO JE TA SNAGA SNAGA 2:1: Dvoglavi SDA predsjednik pozvao Schmidta da se uključi u gašenje požara

SDA-ov dvoglavi predsjednički orao Komšić-Džaerović održao je 144. vanrednu sjednicu na kojoj je priznao svu nemoć zablude zvane majorizacija Nebošnjaka u BIH.

Iako su navodno 2:1 i predstavlja vrh izvršne vlasti u BIH danas je Dvoglavi zamolio OHR da se ukljuci u gašenje vatre te od Cikotića zatražili daljnji angažman s Hrvatskom.

Hrvatskoj, kao i uvijek, od vođa i suboraca mudžahedina, niti riječi zahvale.

Koji nevjerojatno bijedan odron od ljudi.

Kako je priopćilo tzv. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je k znanju informaciju Ministarstva sigurnosti BiH o djelovanju kanadera iz Republike Hrvatske na gašenju požara u Širokom Brijegu, na osnovu bilateralnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

– Predsjedništvo Bosne i Hercegovine traži od Ministarstva sigurnosti BiH da u budućim situacijama ispita mogućnost angažmana istih ili sličnih letjelica na gašenju požara i pomoći civilnim organima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Također, od Ministarstva sigurnosti BiH se traži da nastavi s ovakvom vrstom prakse, pozivajući se na bilateralne ugovore i sporazume sa susjednim državama, te druge dostupne međunarodne mehanizme i da hitno reagira, u slučaju bilo kakve dojave, u gašenju požara na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine poziva visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu da se uključi u rješavanje novonastale situacije u vezi s gašenjem požara u Bosni i Hercegovini, da iskoristi svoj autoritet i ovlasti kako bi se mogle upotrijebiti letjelice kojima raspolaže Bosna i Hercegovina, bilo vojne, bilo civilne, te da se omogući njihov hitan angažman u svim situacijama koje to zahtijevaju – priopćeno je iz tzv. Predsjedništva./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x