Published On: Uto, ruj 28th, 2021

TKO POZNAJE BOLJE DAYTON? Gospodin Tarik , šef ureda za odnose s javnošću US Ambasade ili Milorad Dodik?

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Daytonskim mirovnim sporazumom. Niti Dayton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcjepljenje nijednom entitetu.

Ovako je na bosanskom jeziku odgovoreno Feni iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a na molbu da prokomentiraju najave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, povratak na “izvorni Dayton”, a ako to ne bude tako, da se u narednih šest mjeseci proglasi nezavisnost.

Namjerno naglašavamo da je odgovoreno na bosanskom. Zašto? Zato što nikada nećete dočekati, ni u ludilu, da vam netko iz US Ambasade odgovori na hrvatskom jeziku, ili na srpskom. O ćirilici možete samo sanjati. Od prvog dana OHR invazije na Dayton, u US ambasadi premrežila se bošnjačka struktura. Čak i AID kadrovi. Tako je i u OHR-u. Jedne prilike, javnost je to možda zaboravila, Bošnjaci u US ambasadi , bili su se toliko osilili, i smatrali su da toliko upravljaju odlukama ambasadorice i autoritetom Amerike, da su nudili po Sarajevu, informacije o optužnicama, ili čak povlačenje optužnica u zamjenu za novac ili namještenja. Sve te afere su dogovorno gurnute pod tepih a kompromitiranu ambasadoricu US vlasti su povukle iz BIH. Poslavši u Sarajevo novog čovjeka. Nelsona.

Odgovorno liderstvo zahtijeva sudjelovanje u vlasti i usvajanje ključnih ekonomskih reformi i reformi za transparentnost kako bi se poboljšao život građana, a ne retrogradne pozive koji nude samo gubitak bilo kakvih šansi u budućnosti – poručuju iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a, kaže FENA.

Podsjetimo, zbog pozivanja na poštivanje Daytona Dodik je svojedobno dospio na US crnu listu. Objašnjenje je bilo da je to stoga jer Dodik ne poštuje odluke Ustavnog suda. No Dodik spori sami Ustavni sud BIH za kojeg tvrdi da ga nema u Daytonu. I doista nema ga.
Iako su Hrvati uz Srbe još više nagrabusili od svojevoljnog iživljavanja OHR-a po Daytonu a sve u korist hairli politike, Hrvata u ovoj borbi nema. Dodik je naprosto sam. I bijući bitke za svoj narod on ih istovremeno bije i za Hrvate. Dok oni , predvođeni političkim eunusima, koje su kastrirali naši domaći kopti, tupavo i blijedo gledaju u smjeru Banja Luke, što će Milorad reći. Svjesni da među svojom političkom elitom političara nemaju. Da je to sve gol šutljivac do šutljivca. Gol lovac na funkciju do golog.
No vratimo se iz gorčine u ring. Zanimljivije je.
Dakle, Dodikovo postavljanje na tu listu direktna je posljedica njegove borbe da se očuva daytonski poredak u BIH.
Nađite nam jedno antidaytonsko djelo, čin, izjavu, potez, Milorada Dodika. Samo jedno. I mi ćemo prestati zauvijek pisati.
S druge strane nađite nam jednu odluku US ambasade i OHR-a zadnjih 25 godina koja nije protudaytonska? Koja točno?
 • Dayton jasno određuje OHR kao moderatora a ne kao suverena, diktatora u BIH.
 • Dayton predviđa Vojsku Republike Srpske,
 • Dayton jamči da jedan narod neće drugome birati predstavnike
 • Dayton je međunarodno pravni ugovor koji je u BIH od početka Daytona do danas ponajviše kršila međunarodna zajednica.
 • U Daytonu je jasno propisano da broj zastupnika u federalnom Domu naroda nije 17. A on je nekako postao 17.
 • Potom je Dayton propisao da će se poštivati pravila matematike. Prema matematici Trećina od 17 nije 5 a prema OHR-u je 5.
 • Prema Daytonu Hrvati imaju pravo u FBIH sukreirati program FTV-a. Hrvati ne sukreiraju program FTV-a.
 • Dayton jamči povratak izbjeglicama i pravo na dostojanstvo i život. 30.9. 1996 ubijena je povratnica u Kakanj, sestra časna, u Kakanj u kojem je potpuno izvršeno etničko čišćenje prije toga. Snage Džihada protjerale su 18.000 Hrvata i bojnu Kotromanić.
 • Epiloga na Haagu nema baš kao niti epiloga za Grabovicu. Iako Dayton jamči pravdu.
 • Dayton jamči slobodu govora, pravo na slobodu misli, pa je upravo US ambasada bila glavni dželat u kažnjavanju slobode govora i slobode misli onih mislioca i pisaca koji bi se u svojim javnim nastupima suprotstavljali dominantnom džihadističkom unitarizmu.
 • Čak je i Inzkovim zakonom propisana cenzura, zabrana slobode govora, nemaš pravo reći za nekog zločinca da misliš kako je krivi čovjek osuđen, i kako je krivac na slobodi. Nemaš pravo tvrditi da je Grabovica genocid, jer eto nema čak u Haagu niti presude za zapovjednu odgovornost. Nemaš pravo govoriti da se u Srednjoj Bosni dogodio UZP prije UZP-a kada je očišćeno cijelo područje Kaknja, Zenice, Travnika, Konjica, Jablanice i da zločini koje HVO potom čini južno u Mostaru i Stocu, grozni i užasni zločini, dolaze kasnije.
Prema tome, US ambasada, kada govori o jamstvu teritorijalnog integriteta BIH, koju jamči Dayton mogla bi za početak poslati odgovor na pitanja:
 • Što je s drugim jamstvima Daytona? Jesu li ta jamstva manje vrijedna?
 • I zašto bi mi domorodci Bosne i Hercegovine, Indijanci kojima je namijenjen nestanak, kao naš autoritet, morali poštivati stavove one iste ambasade USA koja je do sada pogazila gotovo svako slovo Daytona?
 • S kojim to moralnim kredibilitetom serijski ubojice svakog slova Daytona – USA ambasada i OHR drugima govore o jamstvima Daytona i njegovim slovima?

Mi tog kredibiliteta moralnog ne vidimo. Ako smo slijepi molimo prosvijetlite nas. No slijepi nismo.

Napomena za Ambasadu i g. Nelsona: Zajamčili ste nam slobodu govora nakon odlaska cenzorice Cormack iz BIH. Nadamo se da ovaj kritički osvrt i konzumacija ustavnog daytonskog prava slobode govora neće utjecati na kršenje naših ljudskih prava u našoj zemlji od strane vaše Kuće. Kao što je to bio slučaj do sada.

Tekbirčić svima u ambasadi.

Poskok.info

0 0 glasovi
Article Rating
30 Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Phoenix
Phoenix
29 dana prije

Ta ce Amerikanci

Spirit
Spirit
29 dana prije
Odgovori   Phoenix

Mic-po-mic i napraviše proizvoljnju tj. jednostranu izmjenu Daytona bez dogovora i pristanka dvije druge strane!
Što se tiče hrv. političara tu je autor teksta sasvim u pravu, radi se o “POLITIČKIM ENUSIMA,” koji love u mutnom za sebe i svoju ortačko-rodbinsku nonemklaturu, dok istovremeno gledaju prema Banjaluci da vide što će Dodik reći — jer su se prodali Bošnjacima u zamjenu za tal u vlasti i pljački unutar FBiH.

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Spirit

Nisu oni ništa napravili sve im je međunarodna klošarija poklonila. A Hrvati se trebaju zapitat kako da se riješe HDZ gliba! Dok je HDZa hrvati neće imat prava a kamoli treći.

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
29 dana prije
Odgovori   Anonimac

Gospodo sve dok se ne izmijene izborni zakon tako da muslimani ne mogu birati Hrvatima ljude u Predsjedništvu i domovima naroda, HDZ nema alternativu.
Svako razbijanje hrvatskog glasačkog korpusa je izravni udar na opstojnost Hrvata.
Žao mi je što moram nekima ovdje razbiti iluzije da mogu uporno raditi na raslojavanju hrvatske nacionalne supstance i da će im to poći za rukom.
Neće.
Tri puta smo dobili Komšića od naših prijatelja Bošnjaka, razni smajići, muhammmadi su postajali hrvati da bi ih se instaliralo u hrvatske nacionalne klubove…
Ne. HDZ i Čović nemaju alternativu do daljnjeg.
Pluralizam će biti moguć samo ako izborni zakon osigura Hrvatima da sami sebi mogu birati ljude koji će ih predstavljati.

Pile
Pile
29 dana prije
Odgovori   Robinzon Kruso

100% tačno.

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Robinzon Kruso

samo mozete dobiti 10 posto u vlasti i ako vam se da ta imaginarna funkcija u predsjednistvu.nigdje na svjetu nema da manjina kao bosnjaci katolici imaju jednak broj vlasti kao vecinski narod.ali i vi kao i srbi da vam nije bilo srbije i hrvatske nebi smjeli.prnut u bih

Pile
Pile
29 dana prije
Odgovori   Spirit

Tako je.

GraDZanin.
GraDZanin.
29 dana prije

Zalisno je gledati kako se Hrvati prostituisu sluzeci zagovaratelje velike Srbije,zaboravljajuci koliko sunarodnjaka im je platilo glavom zbog takve politike.
Ali,samo neka je kontra muslimana pa s kim god!

HŽV
HŽV
29 dana prije
Odgovori   GraDZanin.

Zar ti nisi građanin a ne Bosanski musliman/Bošnjak ? Hrvatima nisu problem “pravi” Srbi a i sa “pravim ” Bosanskim muslimanima/Bosnjacima cemo nekako na kraj izać. Problem nama Hrvatima ste vi takozvani gradjani a u stvari fasisti koji se kriju iza krinke gradjanstva jednakosti i liberalizma. Za primjer ti nudim 1. u gradjana Komšić Zeljka koji ako je gradjanin trebao je otici i posjetiti i krajeve sa pretezno Hrvatskim pukom, koji ako je građanin treba je osuditi zlocine armije BiH a ne svesti ih na pojedince, koji ako je gradjanin trebao je otici u mijesta gdje su stradali Hrvati i pokloniti se zrtvama. Nije građanstvo izaci na izbore kao Hrvat a prestavljat antihrvatske stavove !

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   HŽV

Znamo kakoje bilo ispod ideologije i dictature…hvala na krivokletnishtvu…nema fashista tose partija raspada i udba.

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   HŽV

nemoj se lazno predstavljati zatucana kamena glavo ti si bosnjak katolik

Pile
Pile
29 dana prije
Odgovori   GraDZanin.

Ama čovječe pogledaj se kakav si. Srbi su 100 puta bolji od vas. Znaju hrvati s kime treba. A i krst je krst.

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Pile

tako razmislja podli kockasti latin.dzaba se srbima uvlacite u guzicu nisu vam zaboravili jasenovac ili ako jusu onda su veci idioti od kockastih skutorskih podlih glava

Anonimac
Anonimac
29 dana prije

Zanimljivo kolko islamista radi u US ambasadi. Zna li američko stanovništvo za to?

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Anonimac

A oni konzuli koje je pusicka, njenog dede cetnika, postavila koga oni prestavljaju…Hrvate sigurno nisu!
Eto tako doveli ste i ambasadora amerikance ozenjene sa srbima,naravno da su bili proptiv Hrvata i Muslimana.

Pile
Pile
29 dana prije
Odgovori   Anonimac

Ma naravno njih upošljavaju. Misle da su im bošnje odani. A fes možeš okrenuti kako hoćeš. Uvijek isto izgleda.

Jebem vam mater
Jebem vam mater
29 dana prije

Zelim samo da vam jebem mater, svima vama u redakciji kao i vasim citateljima. Pozz

HŽV
HŽV
29 dana prije
Odgovori   Jebem vam mater

Pa zasto sam sebi majku da J…š , zasto ? Za Edipov sindrom sada imas terapije.

Last edited 29 dana prije by HŽV
Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   HŽV

Treba li terapija za discriminatore!

Danilo V
Danilo V
29 dana prije
Odgovori   HŽV

Ma jok..njega mati upisala u Veterinarsku knjigu okocenih…tako da se ne cudis sto stoka zaskace svoju mater..

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Jebem vam mater

Nevrijdjaj moju mrtvu majku!

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Jebem vam mater

Uvijek imaj u vidu ! Dok je tebe , sve ce nas podsjecati na ulaz gospodina Konja sa onom stvari u gospodju njegovih genskih karakteristika . Sram te bilo budalo .

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Anonimac

sad imash lipu pismu ..simple the best..

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Anonimac

I zapamti mapu,konj je povjesno tloHrvata bilo i bit ce za sva vrimena dok je posljednjeg Hrvata na svijetu…nismo podobni, hvala agenturo na discriminaciji.
I say map with horse is Croats historic land!

Pile
Pile
29 dana prije
Odgovori   Jebem vam mater

Jesi majmun bože dragi.

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Jebem vam mater

I ja tebi.

Milano
Milano
29 dana prije

Oktobar je mjesec u kojem će se odlučtiti (politička) sudbina Hrvata u BiH. Već u novembru neće biti vremena za dosadašnju hrvatsku polItIku u BiH koja je puna kontroverzi i taktiziranja koje, zmeđu ostalog, računa da će ih ludi Srbi vratiti na izvorni Dejton. Ta računica nikada nje bila pretjerano pametna, a sada bi se mogla pokazati kao pogubna. Jer, da je do Dodika, on bi već sada proveo u djelo već pripremljene zakone kojim će se Republici Srpskoj vratiti prenesene nadležnosti. Ali, nije to do njega, neko se drugi o tome pitao. Nek vam ne bude mrsko porazmisliti malo o tome.

Anonimac
Anonimac
29 dana prije
Odgovori   Milano

motika iodose nasipi..posavina ce biti nekom jezero a voda neka tece dalje…nezaboravi sto tisuchakonjanika i 100 barki…..bysa billion catholica…e pa viditi ceshcija ce biti bih pih…

Zoki
Zoki
29 dana prije

“Tekbirčić svima u ambasadi.” E Poskoče, ova ti je najjača, nasmijala me do suza.