Published On: Ned, stu 16th, 2014

TKO PIŠE PRIOPĆENJA HDZ-u BIH: “Prisutnost Jurišića na sastanku , učinila sastanak važnijim”??!

U Odžaku su Županijski odbor HDZ BiH Posavina i HSP BiH Županije Posavske potpisali Sporazum koalicijske suradnje što je ujedno i početak stvaranja vlasti i formiranja skupštinske većine u Županiji Posavskoj.

Kakoje priopćeno iz HDZ-a BiH, potpise na Sporazum suradnje HDZ BiH i HSP BiH na županijskoj razini stavili su Ivo Vincetić, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Posavina i Martin Andačić, predsjednik Vijeća HSP BiH za Županiju Posavsku.

No netko iz HDZBIH se počeo šaliti pa u priopćenju dalje navodi:

”Uz navedene nazočan je bio predsjednik Vlade ŽP Marijan Oršolić, a o važnosti Sporazuma potvrđuje nazočnost na sastanku predsjednika HSP BiH Zvonke Jurišića i predsjednika Glavnog stana HSP BiH Žarka Pavlovića’‘, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH pa se treba postaviti pitanje tko tko HDZ-u BIH piđe priopćenja?

Naime prisutnost Jurišića na nekom sastanku nikako ne bi smjela, barem ne HDZBIH-ovcima značiti podizanje “važnosti” sastanka”, budući da ako je itko danas nevažan, besprizoran i pluskvamperfektan političar u BIH onda je to Jurišić i politički korov oko njega, poput Pavlovića, Čambera, Budimira, i svega onog što je oko njega niklo, kao i onih koji su nam ga posadili. Jurišić osim toga HDZBiH-u bi trebao biti i političar pod čijom je direktivom popaljen proračun ZHŽ-a , županija dovedena na rub opstanka, a potom čovjek koji je bio ključna figura, skupa sa svojim šurom, u inauguriranju 4-godišnje Vlade Platforme, koja je Hrvate u FBiH koštala nekoliko stotina milijuna maraka u 4 godine protuustavnog “šurovanja”.

Jurišić i oni koji su s njim šurovali, nikako stoga ne mogu “podizati važnost sastanka”. Štoviše HDZBIH je morao sastanak sa vodstvom HSP-a uvjetovat i upravo neprisustvom Jurišića kako bi se sastanak učinio ozbiljnijim . i time  jasno dati do znanja da nema oprosta za 4 godine Platforme, a članstvu HSP-a poručiti da ako se misle dalje igrati politike moraju promptno skinuti političke glave vodstvu koje im je uništilo stranku. A vodstvo je upravo Jurišić.

Činjenica da njega HSP još nije poslao u ambis, jasno govori o kakvoj se strukturi tu radi.

U priopćenju se pojašnjava kako ovaj Sporazum znači Koaliciju na programskoj razini, a ”prije svega da bi kroz njega naše dvije stranke zaštitile interese Hrvata, gledajući ukupno stanje u BiH”.

”HSP BiH smatramo strankom koja je potrebita da bude i jača i funkcionalnija u našoj Posavini. Ujedno šaljemo jednu poruku iz Posavine da se može na ovakav način funkcionirati i na višim razinama. Očekujem da u budućnosti ove dvije stranke budu bliže jedna drugoj kroz programska opredjeljenja i zajednički nastup za dobro Posavine, te prvenstveno u širem smislu za interese Hrvata ne samo na ovom prostoru nego u cijeloj BiH”, izjavio je nakon sastanka u Odžaku i stavljanja potpisa na Sporazum, Ivo Vincetić, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Posavina.

Vincetić očekuje da će sljedeći tjedan potpisati koalicijski Sporazum i sa SDA, kako bi imali potrebitu većinu i formirali skupštinska, time i izvršnu vlast.

”Ovaj sporazum je, slikovito rečeno sjetva, ove godine sijemo da bi mogli da žanjemo za dvije godine na općinskim izborima a za četiri na općim izborima”, zaključuje Vincetić.

Martin Andačić, predsjednik Vijeća HSP BiH, Županije Posavske smatra da se potpisom na Sporazum preciziraju uvjeti i način sudjelovanja u vlasti Županije Posavske između dvije stranke na županijskoj razini.
”Sporazum ima posebnu vrijednost što u sebi ne sadrži samo puko sudjelovanje u vlasti kroz raspodjelu pozicija, nego podrazumijeva određena načela i program rada buduće Vlade. Stoga smatramo da će vrlo brzo rezultirati pozitivnim efektima na terenu kroz zajedničko djelovanje. Također očekujemo da će se poruka prenijeti i na više razine vlasti a o ozbiljnoj namjeri naše dvije stranke potvrđuje dolazak predsjednika HSP BiH Jurišića i predsjednika Glavnoga stana HSP BiH Pavlovića”, istaknuo je Martin Andačić.

Jurišić je u Odžaku istaknuo  nekakvu pokajničku rečenicu, izjavljujući hvalospijeve Čoviću , no iz odgovornosti prema čitateljima Poskok neće citirati Jurišićeve izjave, a HDZBIH ukoliko želi zadržati savez s narodom, ubuduće nek pazi tko mu piše priopćenja i tko to njegove sastanke čini “važnijima”.

Ovdje je sto puta napisano, da pobjeda HNS-a od 80 posto nije pobjeda, nego ogromna odgovornost, koja ne dopušta nikakve greške!

Poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare