Published On: Čet, ruj 30th, 2021

TKO NAM JE VEĆI MORALNI AUTORITET? Amerikanac Palmer ili časna sestra, mučenica Danka Ana Jurčević ubijena 30.9. 1996. u Kaknju…

Iz onog što je kazao Palmer jasno je da će u BIH možda ipak zaživjeti demokracija, pravedni i fer izbori, i da će SAD končano, gotovo tri desetljeća nakon Daytonluka, nakon što su pomogle da BIH dobije Ustav, osigurati da BIH dobije ono što je taj Ustav davno propisao u svom Čanku 1:

Vladavinu prava , fer i korektne, demokratske izbore usklađene s Ustavom i Izbornim zakonom donešenim u Parlamentu BIH.

Američko “prosvijetljenje u BIH” dolazi prilično kasno,  nakon što je BIH napustilo gotovo milijun i pol građana (Hrvata, Srba, Bošnjaka i svih drugih),  nak0n što se zemlja dobrano degradirala u svojim dominantnim ideologijama, nakon što je postala slučaj svijeta, nakon što je pogaženo na stotine ljudskih sudbina i ljudskih prava.

Poput prava na slobodu riječi, prava koje je serijski gazila upravo i  US ambasada u prijašnjim mandatima.

Američko “prosvijetljenje u BIH” opet nije posljedica naglo probuđene savijesti i osjećaja za korektnost, nego pragmatični odgovor na jačanje ruskog i kineskog utjecaja u BIH.

Odgovor na srpski gnjev.

Pojačani intezitet rezolutnog nezadovoljstva Srpske i potpora Rusije i Kine tom nezadovoljstvu signal su Amerikancima da se prije “obračuna sa Srbima” mora osigurati jaka potpora u Federaciji BIH.

Gurnuti Hrvate u isti politički rov sa Srbima bilo bi pogubno za US politiku u BIH.

I zato se ugađa Hrvatima. Ne zbog naših sjajnih lobista, nego zbog straha od Kineza i Rusa.

Zbog tog po prvi put čujemo razumne izjave US političara kad je u pitanju hrvatsko ustavno pravo u BIH. Najednom im je jasno što je to predstavnička demokracija a što pripadnička tiranija.

No Hrvati su, Palmer to zna jako dobro, odavno gurnuti u rov sa Srbima i imaju najmanje 25 godina američkih lažnih obećanja  iza sebe.

Predugačko je hrvatsko iskustvo s neostvarnim američkim jamstvima i  na američku politiku odavno ne gledaju tako naivno i benevolentno kao 1995.

Nakon što su od svojih vojnih i političkih partnera Amerikanaca izdani,  nakon što su izginuli za mir koji su donijeli u BIH, a potom baš kao Kurdi prije godinu i koju, prepušteni na raspolaganje Četvrtom Saudijskom Reichu i njihovoj pravosudnoj podružnici u Europi: Haaškim selektivnim tužiteljima.

Hadži Agiusima.

Onima koji su se proglasili nenadležnima za zločine džihada u BIH.

Pa tako i za onaj najgori.

Zločin džihadističkog genocida u Grabovici.

Znate li uopće gdje je Grabovica Mr. Palmer?

Hvala Amerikancima što su Hrvatima u BIH dali šansu da se na vlastitoj koži uvjere u njihove hipokritične prakse i politike.

Upravo politika američkog popuštanja Muslimanskom bratstvu u BIH (SDA-u) te politika veličanja saudijskih sudišta, koje su u šali zvali Haaškima,  dovela je do tog.

Konstantno StateDepartovsko protusrpsko i protuhrvatsko sporadično iživljavanje nad “američkim Daytonom”, a sve u korist interesa Erdogana i Saudije u BIH, pomoglo je tome.

I Hrvati više ne trče kao guske u američku maglu.

Potpora US inicijativama je uvjetna i nije slijepa kao ranije.

Amerikanci – Najveći gušitelji ljudskih prava u BIH

Amerikanci su ranijih godina u BIH gazili  sve, od svakog člana Ustava do najtanašnijih  ljudskih sloboda.

Poput slobode govora. Poput prava na pravedno suđenje. Poput prava na poštene istrage oko ratnih zločina.

Cijela područja zločina ABIH na Sudu BIH gurnuta su u ladice. Tzv. Prostori Džihada. Termin kojeg se SDA danas stidi.

Stvoren je projekt nevine Armije BIH.

Cijela obredna ubojstva su se zaboravila. Cijeli redovi razapetih ljudi na križeve ostali si pokopani pod zemljom. Kao zalog nove, svjetlije budućnosti. Novog bratstva i jedinstva u sustavu šerijatskog samoupravljanja koji tek treba da se desi.

Ta kršenja ljudskih prava nemuslimana u FBIH, doduše  nisu izvođena onako otvoreno i direktno  kako talibani danas gaze prava “loših muslimana” u Afganistanu, nego u daleko suptilnijoj varijanti.

Koja je kudikamo bila opasnija. Nevidljiva baš kao i američki dronovi.

Jer kod talibana znaš što će ti činiti.

Nisu kao jedinica Zulfikar iz Grabovice, koja ti glumi dragog gosta a potom ti siluje kćer. A nisu ni Ameri. Oni , Talibani, volio ti njih ili ne, ti objave rat a potom idu na tebe.

Pošteno i ratnički. Barem imaš šansu organizirati obranu.

Kod Amerikanaca u BIH nemaš.

Američko pucanje u ljudska prava i slobode u BIH rađeno je pod režimom “demokrature, režimom slobode riječi”.

Kada bi te upucali ti čak ne bi bio ni žrtva, nego bi im morao biti zahvalan na preodgoju. Jer zasluženo si upucani “rušitelj demokracije i progresa”.

Ubijala se sloboda u ime “slobode”.

A da su cenzurirali jesu.

Da su nam na vlast dovodili  naciste iz HSP-a i  kriminalne Lijanoviće, jesu.

Da su ziđali zidove kao bedeme  slobode govora i sastavljali liste dozvoljenih tema a potom i liste ocrnjenih, canceliranih imena jesu.

I  što je najbizranije činili su to u savezu s BH komunistima. Četrdesetljetnim kršiteljima ljudskih sloboda.

S ljudima totalitarnog  komunističkog mentalnog sustava kojima je svaka demokracija i tolerancija stran pojam i nedopuštena praksa.

Kod sebe u Amerikama, su komuniste počistili kao nedozvoljeni korov, kod nas ih vratili na scenu kao socdemokrate.

Davši im cijeli NGO sektor, TV kuće, Radio stanice, Radio Slobodnu Europu u Pragu, a potom i cijele entitetske vlade.

Predstavivši ih kao  novi val. Novi val starih olinjalih totalitarnih mitomana.

Američko prosvjetljenje dolazi nakon što su pobijeni povratnici na svoja ognjišta, nakon što su  dignuti u zrak hrvatski ministri, nakom što se ljude ubijalo zbog Božića, a generali vojske koja je branila državu BIH. Šantići, bačeni u tajne bihaćke  usoljene bačve. Kao neposlušne i prljave svinje.

Istovremeno na čelo FTV-a posjeli su Šabića, lika kojeg je u zatvoru isilizirao terorist Handala.

Evo baš na današnji dan 1996. godine ubijena je jedna od najtragičnijih žrtava daytonskog poraća, žrtva američkog “snažnog daytonskog jamstva na častan povratak na svoju zemlju” –  mučenica, časna sestra Danka Ana Jurčević, povratnica u Kakanj, u grad u kojem se i ne spominje da je tamo bilo nekakvih zločina Sedme Muslimanske nad stranom agresorskom bojnom čudnovatog imena Kotromanić.

Znamo li uvaženi g. Palmer kako se zvala ta žena?

Ima li tog imena u CIA izvještajima ili tajite i njene ubojice kao što ste nam sve ove godine tajili da su četiri vojnika Bakirova, Komšićeva i Šefikova, šehidi naši slavni, oni čijim se predjsednicima Bakir zahvaljivao po Iranu, Egiptu i Jordanu, pucali na građane Amerike 9/11/2001. Usred NYC-a. Avio Bombom sklapanom i u Bosnama.

Zanima nas, pitamo vas ovako drsko i direktno, bez imalo respekta, kao pripadnici hrvatskog naroda, kojem ste bili namijenili nestanak, neuništivog naroda Petra Hercega, vašeg heroja i našeg sina koji je položio života za život vas Amerikanaca, na Pearl Harbouru, imate li iti malo stida i dostojanstva?

I  je li Njegova Ekselencija Mr. Palmer uopće svjesna imena  i tragike te žene?

Je li uopće svjestan da je njena smrt direktna posljedica njihovog lažnog američkog jamstva o povratku potpisanog u Daytonu?

Je li svjestan da je ubijena samo zato jer je vjerovala u Sjedinjene Američke Države?

Je li svjestan bilo koje druge žrtve poraća u BIH ubijene zbog grijeha povratka?

Evo jučer je pokopana i gospođa Ruža Anđelić, preživjela žena iz pobijene kuće Anđelićevih, iz obitelji koju je džihad, postratni, poubijao u Konjicu na Badnjak. Bijaše Ruža majka Marice i Zorice, bijaše supruga Anđelkova, bijaše katolkinja. Svi oni njeni, ubijeni su  terorističkim djelom Muamera Topalovića. Ideologijom koju su Sakib, Alija i Bakir uvezli u BIH. Ideologijom islamiste kojeg je financirao i sam Željko Komšić prije tog napada.

Kao tadašnji veleposlanik u Beogradu.

A kojem se kako tvrdi obratio sam njegov Bog i pozvao ga da ubije te ljude.

Kako biste se vi osjećali, uvažena ekselencijo Palmer, kada biste znali da vam protuustavno i preglasavanjem netko u Americi, neki saudijski lobi, za predsjednika  nameće osobu koja je financirala notornog božićnog serijskog djecoubojicu ameirčke djece?  Teroristu. Biste li poštovali Bidena kada biste znali da ga je na vlast postavio saudijski lobi i da je taj isti Biden nekad sufinancirao jednog od napadača na WTC?

Vidite Anđelići su naš WTC. A Komšić je sufinancijer tog napadača.

Shvaćate li nakon ovih podataka što se nama radi i kolika je naša trpnja i tolerancija?

Ili je za vas naša mučenica, pokojna časna sestra Ana Danka Jurčević, žena koju ste obmanuli lažnim jamstvom sigurnosti, tek neka obična lakomislena katolkinja koja vam je rano povjerovala i  koja se uopće i nije trebala vraćati u “građanski” SDA-ov Kakanj?

U grad u kojem je danas 1000 puta više Bošnjaka nego Hrvata. Koji tamo traže neka prava.  A tako ih je malo. Baš posve malo. I što oni hoće? Kao manjina. Da upravljaju nad većinom je li? – reći će stanoviti Bakir. Čovjek sa ove slike:

Jer 18.000 Hrvata je iz Kaknja  protjerano, potrudili smo se da to bude bez kazne, bez optužnice i kojeg vraga ta naconalistička manjina sada želi vladati nad  našom patriotskom građanskom većinom. Kojeg vraga smo ih onda tjerali u svojoj “samoobrani od njih” i zašto oni žele da mi više nemamo pravo njima u Kaknju birati njihove predstavnike u Dom naroda?

Vaš Ustav , g. Palmer, pokojnoj Danki Ani Jurčević je jamčio siguran povratak u Kakanj. Ona je danas mrtva.

A vi ste živi i i dalje nad njenim grobom u njenoj zemlji određujete više od nje koja smiju biti prava preživjelog dijela njenog naroda.

A vaša administracija, otimajući naše medije u Federaciji od našeg utjecaja na njih, odredila je čak i to kolika smije biti razina sjećanja na nju.

Ta razina, zahvaljujući dakle US administraciji tolika je da je život pokojne Danke Ane Jurčević, danas zaboravljen.

Shvaćate li da u našoj zemlji radite nešto što nama nikada ne biste dopustili da mi činimo u vašoj?

I da vi kao stranac u ovoj zemlji imate veća prava nego autor ovog teksta koji vam ovo piše?

Imate čak veća prava nego obitelj Petra Hercega  iz Hercegovine.

Hrvata koji je poginuo za to da vi  kao američki imperator danas slobodno šećete njegovom zemljom i određujete količinu ustavnih prava njeogovom narodu.

Znate li uopće tko je bio on? I što je on Hercegovac, Hrvat, radio na Pearl Harboru? I shvaćate li da će poslije Vas u Americi njegovo ime stajati stoljećima kao znamen vrijednosti? Dok će se imena vaših prethodnika u Hercegovini spominjati kao imena trgovaca našim sudbinama?

Pitamo vas kao čovjeka, ne kao političara, g Palmer:

Stidite li imalo kao čovjek , dok u zemlji Danke Ane Jurčević , koju ste prevarili, u zemlji Petra Hercega, američkog nacionlnog heroja, određujete narodu tih dvoje ljudi, što smiju gledati na TV, što smiju govoriti, kakvim zastavama smiju mahati i kako svoje rijeke, škole, ulice, zemlje, jezera smiju nazivati?

I što kažete da sutra na dan njene pogibije umjesto sijela sa SDA, jedinom proterorističkom partijom na tlu Europe, budete za promjenu onaj stari dobri Amerikanac, iz onih filmova kakve ste nam prodavali. I tko dokažete da ti filmovi nisu bili laž i propaganda.

Da umjesto na sijelo sa kućom Izetbegovićevih, kućom koja je dovela teroriste na ove prostore,  odete malo do Kaknja?

Do Crkve.

Do Samostana.

Do Groba naše mučenice.

Ili da se možda spustite do Ljubuškog.

Pred kuću Hercegovih.

Tamo gdje je  rođen naš sin, jedan od najvećih sinova našeg naroda, veći od Kosače i od Hrvoja Vukčića Hrvatinića. I ujedno Vaš heroj   – Petar Herceg Tomić.

Da recimo za promjenu, budete malo  više čovjek i  malo manje imperator.

Ugodan vam još jedan dan šetnje po zemlji koje smatrate vašom kolonijom. Vašim europskim Guamom.

Ljudi koje budete sretali ostavit će vam krivi dojam o našem narodu.

Oni će ljubiti Vaše ručice i klanjati Vam se kao hodajućem božanstvu.

A vi ćete misliti da je takav i naš narod.

Nije. Mi znamo da niste božanstvo.

Narod Petra Hercega i Danke Ane Jurčević je ponosan narod. Baš kao što je i narod Mihajla Ljubibratića ponosan narod.

Dva naroda koja su shvatila da su njihovi ratovi oduvijek bili produkti kolonijalnih sila. Nikada autentični ratovi.

Ne zavađajte nas.

Ne gazite naš ponos.

Želimo vam ugodan ostatak vremena u Našoj Zemlji.

I.Sh l Poskok.info
0 0 glasovi
Article Rating
19 Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x