Published On: Uto, lis. 17th, 2017

TKO, KADA I GDJE, IMENA GOSPODO: Na koji način je uopće BIH ISIL-ovac uopće oslobođen u prvostupanjskoj presudi?

Dok mediji u RH bruje o Horvatinčiću u BIH se oslobodi ISIL-ovac i javnost šuti. Vijest ne ide dalje.

Javnost u BIH, ogroman dio javnosti, BH građani bez obzira na vjeru i naciju, preko 99,9%ni dio BIH javnosti želi znati, ime suca, naziv suda, tijek procesa, i način na koji ga je sud oslobodio u prvostupanjskoj te što je bila njegova obrana.

Zašto se taj podatak krije od BH javnosti?

I tko je taj sudac i sud, da je odlučio od BIH praviti imidž države, koja ISIL-ovcima daje “drugu šansu” , i slobodno upošljavanje i dokoličarenje  u “rezervnoj im domovini” Bosni i Hercegovini?

Tko je taj tko u naše ime odlučuje da je BIH utočište sirijskim ubojicama djece, žena i staraca?

Je li sudac koji ga je oslobodio simpatizer ISIL-a? Je li njemu OK ubijanje ljudi po džihad ključu? Ima li BH javnost pravo znati ime tog čovjeka?

Zašto se tog čovjeka ne procesuira , kao pomagatelja u zločinu? Hoće li taj idiot koji se dokopao sudsje pozicije i dalje primati 8.000KM mjesečno od BH građana? Hoće li se oglasiti VSTV? OHR? Bilo tko?

Ili se prešutno želi reći da BIH doista postaje ono što je govorio Sebastian Kurz? Ne dao Bog da je u pravu.

 

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine naložilo je obnovu suđenja protiv radikalnog islamista Osmana Abdulaziza Kekića koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi za sudjelovanje u paravojnoj terorističkoj organizaciji, tzv. Islamskoj državi.

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Suda BiH, prizivno vijeće ukinulo je prvostopanjsku presudu Kekiću kojom je oslobođen optužbi za formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama i naložilo ponovno suđenje.

 

Njega su sredinom 2016. švedske vlasti izručile Bosni i Hercegovini smatrajući ga nacionalnom prijetnjom označivši ga kao pripadnika terorističke organizacije Islamske države.

Državno odvjetništvo BiH optužilo je pripadnika radikalnog selefijskog pokreta da je u ožujku 2015. otputovao u Tursku, nakon čega se u Siriji priključio postrojbi ‘Anwar al-Awlaki‘ koja se bori na strani terorističke organizacije Islamske države.

Po navodima iz Državnog odvjetništva do danas je optuženo 20 osoba za kaznena djela u svezi s terorističkim aktivnostima i sudjelovanjem državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka. Slučaj Osmana Abdulaziza Kekića je bio prvi u kojem je prvostupanjska presuda bila oslobađajuća.

(Hina)

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer