Published On: Sri, tra 5th, 2017

Tko je ubio Tupaca Shakura?

Punu 21-u godinu nakon ubojstva hip-hop zvijezde Tupaca Shakura, čini se da je otkriveno tko je ubojica. Kako tvrdi Marion Suge Knight, nekadašnji vlasnik izdavačke kuće Death Row, Tupaca su ubili Sugeova bivša supruga Sharitha i šef osiguranja Death Rowa Reggie White Jr.

Knight i Shakur su se 7. rujna 1996. vraćali s boksačkog meča Mikea Tysona u Las Vegasu kada su na njih pucali iz jurećeg automobila.

Knightov odvjetnik Thaddeus Culpepper priložio je potpisanu izjavu da je “Knight dugi niz godina znao da iza ubojstva Tupaca i pokušaja ubojstva Knighta stoje Reggie Wright Jr. i njegova bivša žena Sharitha“. Odvjetnik je dodao i da Suge ima detaljne informacije koje se tiču ubojstva još jednog repera, Christophera ‘Biggieja Smallsa’ Wallacea, odnosno Notoriousa B.I.G.-ja 1997. godine, piše Daily Mail.

Suge Knight, koji je trenutno u zatvroru zbog drugog ubojstva, je dosad govorio kako misli da zna tko bi mogao biti ubojica, no imena je prvi put obznanio u dokumentarcu “Tupacovo ubojstvo: Bitka za Compton”, redatelja Michaela Douglasa Carlina i Richarda Bonda.

U filmu se može čuti i izjava policijskog incpektora Russella Poolea, koji također sumnja na Sharitu i Reggieja.

– Suge u to vrijeme nije bio razveden, a u slučaju njegove smrti sve bi pripalo Shariti. Zato se i udružila s Whiteom – kazao je Poole.

White je odgovorio na ove optužbe u razgovoru za AllHipHop. Zanimljivo, svi koji su ga dosad optužili za Tupacovo ubojstvo, uključujući i Poolea, su mrtvi.

– Vjerujem u karmu. Bolje bi im bilo da prestanu pričati ove gluposti – izjavio je tada White./VLM