Published On: Wed, Nov 4th, 2015

Tko je to spojio Hrvate, Srbe i Bošnjake?


Njegov talent zaista je rijedak i vrijedan pa ne čudi što je spojio nespojivo. Božo Vrećo, umjetnik iz Bosne i Hercegovine izgleda i zvuči specifično.
Ovaj mladić pjeva sevdalinke, na trenutke je iznimno muževan, a u nekim drugim trenucima izuzetno ženstven. U Bosni i Hercegovini, zemlji poznatoj po multikulturalnosti, on je osvojio sve. Povezao je i islam i kršćanstvo, i istok i zapad, i lijeve i desne. U punom smislu riječi, Božo je ostvario osnovnu svrhu glazbe i umjetnosti. Da vas dirne i odnese negdje drugdje, bez obzira na vjeru i stavove.
Vrećo je rođen 1983. godine u Foči, a trenutno živi i radi u Sarajevu. Specifičnim stilom, karizmom i talentom osvojio je regiju. Netipično za ovo podneblje, njegova karijera počela je onim slavnim ‘otkrivanjem’. Edvin Hadžić i Dino Šukalo čuli su ga kako pjeva, a potom potražili putem Facebooka. Otad se stvara neka lijepa glazbena povijest. Objavio je danas novu autorsku pjesmu ‘Jalah’. Pjesma je posvećena svim ženama koje su izgubile svog dragog, bez obzira na vjeru, mjesto i vijek iz kojeg dolaze.