Published On: Pet, kol 17th, 2018

Tko je pročelnica koja je skrivila tešku prometnu: ugledna je članica SDP-a i jedna od najuspješnijih atletičarki, a prošle godine je izazvala sudar i pobjegla s mjesta nesreće

 

Ugledna članica riječkog SDP-a jedna je od najuspješnijih hrvatskih atletičarki, čak 12 godina zaredom bila je prvakinja Hrvatske

Tešku prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu, koja se dogodila u srijedu navečer, izazvala je riječka pročelnica za sport Vera Begić Blečić. Bila je pod utjecajem alkohola. Prošle godine također je izazvala prometnu nesreću, a potom napustila mjesto nesreće. I tada je bila pod utjecajem alkohola, piše Jutarnji list.

Tada je izjavila kako se bila vratila na mjesto nesreće, ali tvrdila da ondje nije zatekla vozačicu s kojom se sudarila.

Prema odluci gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, Begić Blečić će do službenog okončanja istrage biti suspendirana s dužnosti pročelnice Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, na kojoj je već godinu i pol. Vera Begić Blečić članica je predsjedništva Foruma žena SDP-a Rijeke.
Ugledna članica riječkog SDP-a jedna je od najuspješnijih hrvatskih atletičarki. Bila je prva hrvatska atletičarka prije nego što se pojavila Sandra Perković koja je postizala zapažene rezultate u bacanju diska.
Rođena je u Rijeci 17. ožujka 1982. godine u sportskoj obitelji. Disk je uzela u ruke već u 12. godini, a čak 21 put obarala je hrvatski rekord u bacanju diska, od čeka deset puta u seniorskoj konkurenciji. Čak 12 godina zaredom bila je prvakinja Hrvatske u bacanju diska. Njezin osobni najbolji rezultat iznosi 61,52 metra, a bacila ga je u svibnju 2009. godine u Baru, u Crnoj Gori.
Nastupila je na pet Univerzijada, a najbolji rezultati su joj 4. mjesto 2007. u Bangkoku i 2009. u Beogradu. Natjecala se na dvjema Olimpijskim igrama, u Ateni 2004. i Pekingu 2008., bez značajnijih ostvarenja (22. i 29. mjesto).
Uz srebro i broncu na Mediteranskim igrama, osvojila je i broncu na Europskom zimskom bacačkom kupu održanom 2009. godine u Španjolskoj, piše Jutarnji list.
Vera Begić je prva hrvatska diskašica koja je prebacila 60 metara, a Sandru Perković poznaje iz kadetskih dana.
Istaknula je tada kako je Sandrina velika prednost jaka glava, a kako je ona prije natjecanja uvijek previše razmišljala.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare