Published On: Sri, srp 10th, 2019

Tko je poslao specijalce na radnike Aluminija? Zašto isto nije učinjeno u slučaju blokade deponije Uborak?

U jutrošnjem izvještaju MUP-a HNŽ-a očekivane su informacije o blokadi prometnice M17 kod Salakovca, ali u biltenu niti slova nema o tome događaju.

-Iz oblasti javnog reda i mira registriran je jedan prekršaj i to na području Neuma 1 – navedeno je u jutrošnjoj informaciji.

Očekivalo se kako će MUP javnosti pojasniti informacije o tome kako su angažirani pripadnici Specijalne policije HNŽ koji su ušli u sukob sa radnicima Aluminiju kako bi odblokirali spomenutu prometnicu. Dan nakon toga događaja još uvijek nije jasno tko je uopće naredio angažiranje Specijalne policije na ovome zadatku. S obzirom da događaj iz Salakovca nije naveden u jutrošnjem biltenu MUP-a, postavlja se pitanje jesu li pripadnici Specijalne policije samovoljno deblokirali M17?

kantonalni hdz zna biti država i provesti silu. al samo kad je sila u skladu s političkim sarajevom.koje trenutno…

Posted by Poskok Online on Tuesday, July 9, 2019

 

Neslužbene informacije govore kako jutros po Vladi HNŽ-a kruže zahtjevi za informacijom o tome tko je naredio specijalcima deblokadu prometnice kod Salakovca, dok je predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg navodno za sve doznao tek iz medija.

I dok se čeka odgovor na pitanje tko je poslao specijalce na radnike Aluminija, postavlja se pitanje zašto isti poskupak nije proveden kada je nekolicina ljudi blokirala ulaz na gradsku deponiju Uborak i dovela do situacije da tisuće tona smeća stoji na ulicama grada skoro mjesec dana. Mostaru je zbog toga prijetila epidemija širih razmjera, zmije su se počele pojavljivati na gradskim ulicama, a otpad još uvijek nije pokupljen iz svih dijelova grada i predstavlja veliku opasnost po zdravlje građana. Sve navedeno nije bio razlog da za deblokadu deponije, ali u slučaju radnika Aluminija se reagiralo u roku manjem od tri sata.

Lijepo je znati da su policijske snage u stanju reagirati u tako kratkom roku, ali očito to nije slučaj u svim situacijama. Zato se i očekuje pojašnjenje informacije o tome tko je poslao specijalce na radnike Aluminija, a isto nije učinio u slučaju deponije Uborak. I zašto?

AU: Ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare