Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Tko je ovdje lud: Sejfović negirao bijeg iz zatvora u Sarajevu

Must Read

Amel Sejfović pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je negirao krivicu za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda Miljacka u Sarajevu.

 Isto su učinili i njegovi pomagači Dževad Hazić, Amir Ibrahimi, Igor Miloš, Nikola Simić i Mirza Fazlić.

Pomagač Igor Buzov nije se pojavio, jer se nalazi u Kaznenopopravnom zavodu Zenica na izdržavanju kazne, kao ni Sanjin Borčak, koji je bolestan.

Podsjećamo, Sejfović je 3. rujna prošle godine pobjegao iz KPZ-a Miljacka.

Kako stoji u optužnici, Sejfović je osmislio plan bjekstva, dok su ostali članovi grupe s njim redovno komunicirali i putem telefona u šiframa dogovarali detalje bijega.

Bijeg je isplaniran detaljno, od traženja stana Sejfoviću, do rute kretanja motora i automobila.

Nabavili su automatsku pušku “Kalashnikov”, koja je pronađena prilikom uviđaja u Tušnjićima. Nabavili su pištolj koji je upakiran u paket i pričvršćen konopcem spušten preko otvorene kupole na krovu KPZ-a u teretanu, zatim predat medicinskom tehničaru Igoru Milošu koji se tereti da je pištolj čuvao i držao u ambulanti a potom ga predao Sejfoviću kada je ovaj to od njega zatražio.

Zatvorski stražar Nikola Simić tereti se da je omogućio Sejfoviću da nesmetano iznese pištolj iz ćelije te mu prilikom izlaska u šetnju u krugu KPZ-a bez adekvatne kontrole i nadzora omogućio bijeg.

Nakon bijega, ispred KPZ-a, Amela Sejfovića na motoru je sačekao Mirza Fazlić, koji ga je odvezao do garaža u tunelu u ulici Hakije Kulenovića, a nakon toga su se automobilom uputili prema Visokom. Dok se Amel Sejfović krio na području Tušnjića, Sanjin Borčak mu je pomagao tako što mu je na različitim lokacijama ostavljao hranu, odjeću, telefone, SIM kartice te je imao zadatak da ga preveze na sigurnu lokaciju, prenosi fokus.ba

Pogledajte kako je Amel Sejfović opljačkao banku u Sarajevu (VIDEO)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -