Published On: Pet, srp 13th, 2018

Tko je navijač s natpisom ‘Don’t Forget Srebrenica’?

Fotografija navijača Hrvatske koji je na poleđini dresa ispisao Don’t forget Srebrenica zapalila je društvene mreže.

Snimljena je na ulicama Makarske nakon prolaska Vatrenih u finale Svjetskog nogometnog prvenstva i fenomenalne pobjede nad velikom Engleskom rezultatom 2:1.

Moglo bi se reći da je ovo jedna od fotografija koja je upisala najveći broj dijeljenja na društvenim mrežama, ali i da je riječ o fotografiji koja je još jednom jedan dio bosanskohercegovačke nacije bacila u zabludu.

“Ja nisam iz Hrvatske, Maglaj je moj rodni grad, a Zenica mjesto boravka. Oženjen sam Hrvaticom Vanjom i imamo dva sina”, govori Eldar Mečkić za Radiosarajevo.ba

Pozitivna strana priče je to što Eldar nije doživio niti jedan negativan komentar.

“Reakcije su bile fantastične, ljudi su me zaustavljali da se fotgrafiraju uz majicu, bilo je tu dosta Hrvata koji su bili oduševljeni, samo su govorili svaka ti čast majstore, nećemo nikada zaboraviti Srebrenicu, a prepoznao sam i naše sugrađane iz BiH koji su vjerojatno mislili da sam Hrvat.

I oni su isto tako prilazili i pružali ruku. Niti jedan negativan komentar nije bio upućen prema meni i mom 13-godišnjem sinu.

On se čak i smijao jer mu nije ništa bilo jasno,” iskren je Eldar.

Istaknuo je i kako se uvijek vodi parolom da nacija i vjera nisu bitne.

“Ništa ciljano nije bilo, osim toga da sam osjećao potrebu da to napišem i uradim i da dam mali doprinos za jučerašnji dan. Ja svakako kroz život idem parolom da nije bitna ni vjera ni nacija, bitno je samo da si čovjek”, kaže Eldar. Na kraju dodaje kako mu je drago da je ipak uspio napraviti nešto pozitivno.

 

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x