Published On: Sub, sij 1st, 2022

Tko je muškarac koji je izazvao kaos u avionu: Brata mu ubili, sestru silovali pred njim pa se ubila, on bio u logoru?

Ime Sulejmana Imamovića jučer je u kratkom roku postalo poznato diljem regije. Radi se o državljaninu Danske koji je napravio dramu u avionu koji je letio iz danskog Billunda za Tuzlu. Imamović je sa suprugom i kćeri bio jedan od putnika u avionu. Kada je saznao da, zbog vremenskih prilika, avon neće sletjeti u Tuzlu, nego je preusmjeren na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Imamović je “poludio”. Ustao je sa svog sjedišta u namjeri da otvori vrata aviona, prijeteći da će pobiti sve ljude u avionu, uključujući i sebe i svoju obitelj. Pritom je “rafalno” psovao zato što ga “vode u Srbiju”.

Nešto detaljnije o akteru incidenta u komentaru ispod jednog od prenesenih tekstova pisao je korisnik Facebooka Mevludin Bektić iz Živinica.

Prema Bektićevim tvrdnjama, Imamović je tijekom rata, na kućnom pragu, zarobljen zajedno s bratom i sestrom. Zločinci su mu danima silovali sestru i to pred njegovim očima, tako da je nesretna djevojka na kraju izvršila samoubojstvo. Bektić tvrdi da je Imamovićev brat ubijen u logoru. Sam Imamović je je pretpio torturu koju je jedva preživio. Nakon razmjene, polomljenih kostiju, prebačen je u Dansku na liječenje, gdje je ostao i nakon rata i zasnovao obitelj.

Pojedini mediji njegovu reakciju povezuju s ratnom traumom koju su mu, navodno, nanijeli Srbi.

Zajedno s njim privedena je i njegova supruga, koja je, nakon što je on savladan, također pokušala otvoriti vrata aviona.

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Uzejpe
Uzejpe
1 godina prije

Zar nije priča o zarobljeništvu demantirana?

SikterEfendija
SikterEfendija
Šta ti kažeš na ovo?  Uzejpe
1 godina prije

Tip je navodno iz Zavidovica i Srbi ga s kucnog praga odveli u zarobljenistvo! Kako da ne. Profesionalna zrtva. Zavidovici su bili pod kontrolom Muslimana cijelo vrijeme.

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  SikterEfendija
1 godina prije

Evo i Poskok nasjeda na laži patrijote Bektića sa facebooka. Sestra mu ni riječi o ovim stradanjima, čak kaže da su bili uvjek u odličnim odnosima sa Srbima. Patrijotske laži i podvale, nigdje im kraja.

Last edited 1 godina prije by DžafaPatrijot
Citat
Citat
Šta ti kažeš na ovo?  DžafaPatrijot
1 godina prije

Da rezimiramo: sestra Sulejmana Imamovića, koju su Srbi silovali na njegove oči u logoru tokom rata, pa je posle toga izvršila samoubistvo, javila se iz Amerike i rekla da je Sulejman, koji je rat proveo kao pripadnik ARBIH i kom su Srbi slomili sve kosti u logoru, otišao u Dansku 1990. i da sva njegova ratna iskustva imaju veze sa Counter Strike igricom, verzija 1.6. Da sam ja krezavi SDA talliban – mene bi sada bila sramota od sebe samog.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Citat
1 godina prije

Ha ha… Drugačije i ne može biti.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  DžafaPatrijot
1 godina prije

Ne treba vjerovati ljudima kojima smeta Deda Mtaz.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  SikterEfendija
1 godina prije

Ma lažu čim zinu.

Ruga
Ruga
1 godina prije

Jel mu ko završio u silvertownu?

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Nitko krupno ko turčin ne lsže

Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Pricitaj sta dobrica kaze o djikanskom laganju 😉

Mećanje
Mećanje
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
1 godina prije

Patrijoti su ga nadmašili u laganju. Rahmetlija je pao u zaborav.

Zlatni ljiljan
Zlatni ljiljan
1 godina prije

Ebem vam gospu kad se pojavi