Tko je megajahtu usidrio tako da ima pogled na Pelješki most

Iako je trenutna ‘zvijezda’ Dubrovnika Harison Ford, preslavni glumac koji je svojom jednostavnošću, pristupačnosti i skromnosti proteklih dana osvojio srca žitelja krajnjeg juga, pogled na usidrene jahte od Cavtata do Elafita te širem dubrovačkom akvatoriju izaziva znatiželju tko sve na njima uživa.

Mještane Drača danas je ‘raspametila’ luksuzna megajahta suosnivača WhatsApp-a, dobro joj ‘stoji’ Pelješki most u pozadini. Stanovnici Drača na Pelješcu ‘šokirani’ su veličinom plovila koje im se takoreći usidrilo ispred kućnog praga . Riječ je o 74 metara dugoj megajahti  ‘Mogambo’  koja navodno pripada američkom milijarderu Janu Koumu , jednom od osnivača i bivšeg izvršnog direktora komunikacijske platforme ‘WhatsApp’, piše Dubrovački vjesnik.

Čitatelj je poslao fotografiju na kojoj se vidi jahta dok je u pozadini novoizgrađeni Pelješki most. ‘Mogambo’  je izgrađena 2012. godine u njemačkom brodogradilištu Nobiskrug, a dobila je ime po poznatom filmu iz 1953. godine s Clarkom Gableom, Grace Kelly i Avom Gardner. Brod plovi pod zastavom Kajmanskog otočja. ‘Mogambo’ može primiti do 19 članova posade te 12 gostiju u šest luksuznih kabina. Ova jahta čest je ‘gost’ u dubrovačkom akvatoriju, tako je viđena 2021, 2018., 2015. ‘Mogambo’  inače na svahiliju znači ‘strast’.

Jutros je pak u luku Gruž uplovila bermudska škuna s tri jarbola ‘E 1’, odnosno ‘Eos’. Škuna dužine preko 90 metara jedna od najvećih privatnih jahti na svijetu koja je u vlasništvu je američkog poslovnjaka, filmskog i medijskog milijardera Barryja Dillera.

Osnivač Fox Broadcasting Company i USA Broadcasting, predsjednik je i viši izvršni direktor IAC -a i Expedia Grupe a 1994. godine primljen je u Televizijsku kuću slavnih. Njegova supruga Diana von Fürstenberg poznata je modna dizajnerica.

Preko puta ‘Eosa’, u marini Frapa u Gružu vezana je manja ali također luksuzna jahta ‘Halo’, u vlasništvu Maríe Asunción Aramburuzabala Larregui meksičke poslovna žena predsjedateljice ‘Tresalio Capitala’, tvrtke za rizični kapital čija neto vrijednost iznosi više od 5 milijardi američkih dolara. Inače, ona je supruga milijardera Tony Garze.

more recommended stories