Published On: Ned, stu 26th, 2017

Tko je Mario Bečić, bivši mister turizma koji je sinoć propucan kod Splita?

U SRINJINAMA je sinoć izrešetan 33-godišnji Mario Bečić. Dobio je po tri metka u svaku nogu prije nego što je stigao do svog crnog BMW-a parkiranog na samom ulazu u Srinjine. Prebacili su ga u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Policija ima identitet osumnjičenog. Radi se o dobro poznatom delinkventu koji je više puta osuđivan. Iz zatvora je izašao prije 20-ak dana.

Prije koji dan sukobio se s Bečićem. Čini se da je izvukao deblji kraj pa se htio osvetiti.

Bečić već osuđen za pokušaj ubojstva

Inače, Mario Bečić široj je javnosti postao poznat 2005. godine kad je ponio lentu mistera turizma Dalmacije. No, nije ostvario, kako bi se očekivalo, manekensku karijeru niti je punio rubrike u medijima koje inače pune ljudi iz showbizz svijeta. Umjesto toga, Bečić je punio crnu kroniku.

On se krajem 2009. godine u gostionici Centar u Tugarama, selu u zaleđu između Splita i Omiša, sukobio s 51-godišnjim Ridvanom Kaqikuom zvanim Bebek.

Bečić je 51-godišnjaka na Božić 2009. oko 5 sati ujutro nokautirao šakom i srušio na pod. Dok je ležao u nesvijesti, udarao mu je glavom o pod vičući: “Sad mi te je dosta, ubit ću te.”

Bečića su s nesretnog Kaqikua skinuli gosti lokala, koji su ga i prebacili do splitskog KBC-a. 51-godišnjak je u splitskoj bolnici umro nakon desetak dana. Kako se tada pisalo, Bečić nije imao razloga za napad na muškarca koji mu je navodno samo želio čestitati Božić.

Na sudu je Bečić govorio da ga uopće nije napao već samo ošamario.

“”Pa to je bio najobičniji šamar, koji normalnog čovjeka ne bi uopće oborio na pod”, govorio je Bečić na ispitivanju početkom veljače 2010. godine.

“Skočio sam da mu pomognem. Govorio sam u nevjerici da sam ga ubio. Bilo mi je strašno. Pomogao sam ostalima da ga smjeste u kola”, ustrajao je Bečić u nakani da dokaže kako se zapravo radi o nesretnom slučaju.

Mister Bečić doznao je za Kaqikuovu smrt u zatvoru. “Nisam mogao vjerovati da je mrtav. Čuo sam da mu stanje popravlja. Moj život je sada upropašten, to je katastrofa”, izjadao se Bečić. Volio bi, rekao je tada, da je on mrtav.

Bio potpuno pijan kad je namlatio muškarca

Sucu se nastojao predstaviti kao miran obiteljski čovjek sa suprugom i četveromjesečnim djetetom. “Pa kako to da vas supruga nije posjetila u zatvoru?”, zanimalo je suca. “Da, u pravu ste. Mislim da sam je razočarao”, ponudio je Bečić pojašnjenje.

Sucu se pohvalio i kako je u svoje doba snimao i spotove s Nikolinom Pišek kako bi zaradio nešto novca. Kad je u 5 sati ujutro navalio na nesretnog Kaqikua, bio je dobrano pijan, jer je prema vlastitom priznanju popio 30-ak konjak-cola.

Suđenje je bilo prilično zanimljivo.

“Govorili su da je nasilan, pravi monstrum”, kazala je svjedokinja na suđenju koje se nastavilo u lipnju 2010. godine.

“Monstrum?! Pa bi li se ti ljubila s nekim tko je monstrum?”, pokušao je Bečić istjerati stvar na čistac. Svjedokinja nije znala što on to govori. “Pa kad smo nas dvoje bili skupa?”, pitala je ona Mistera. Ispostavilo se na koncu da je Bečić ljubovao s rođakinjom svjedokinje.

Obrat na suđenju

No, na kraju suđenja došlo je do priličnog obrata. Godinu dana nakon nesretnog događaja u kafiću u Tugarama, Bečić je nepravomoćno osuđen na četiri i pol godina zatvora zbog pokušaja ubojstva Ridvana Kaqikua. Početkom 2012. godine presuda je postala pravomoćna.

Kaqikua, međutim, nisu ubile teške ozljede glave, već sepsa koja se razvila zbog udarca u trbuh. Pukao mu je komad crijeva, no dok su ga doktori otvorili i vidjeli da se razvila upala – bilo je kasno.

Svemu je kumovao i nezgodan tajming. Kaqiku je doveden u splitski KBC na blagdan, operiran je tek tri dana iza Nove godine. Istina, bio je u komi pa nije liječnicima mogao reći gdje ga boli, no ostaje činjenica da je upalni proces otkriven prekasno, kada spasa više nije bilo.