Published On: Pon, velj 6th, 2023

TKO JE FAMOZNA UTIKEJT, INTELEKTUALKA ZA KOJOM TRAGA CIJELA SOROŠEVA SEKTA U PERECIJI:Nisam Marija Selak, a LGBTIQ je transhumanističko rastakanje čovjeka

Tamara de Lempicka, Musée d’Art Moderne, Paris, France

 

Utikejt, autorica nepoznata identiteta koja na društvenim mrežama djeluje pod opisom Gospa tužnog lika, više nije samo zvijezda hrvatskog Twittera, nego sve više postaje općim mjestom i u hrvatskim srednjostrujaškim medijima.

Sustavno godinama dekonstruirajući raznovrsne aspekte rodne ideologije, Utikejt je – svojoj anonimnosti unatoč – prerasla u punopravnu sudionicu javnih rasprava i kulturnih ratova o pitanjima spolnosti i morala.

Mediji već godinama koketiraju s idejom da se iza Utikejt krije jedna saborska zastupnica i sveučilišna profesorica, ali o tome više u razgovoru koji slijedi i koji je dala za portal bitno.net

 

Nakon kraćeg nagovaranja i dužeg pregovaranja, u intervjuu za koji bih volio reći da smo ga vodili zakrabuljeni na tajnoj lokaciji, ali je zapravo obavljen preko chata, Utikejt je za Bitno.net otkrila što misli o fenomenu društvenih mreža, pisanju pod pseudonimom, rodnoj ideologiji, „slučaju Zambija“ te središnjim filozofskim idejama i konceptima koji oblikuju 21. stoljeće.

Tko je Utikejt, a tko Gospa tužnog lika?

  • Riječ „utikejt“ sama po sebi ne znači ništa. Neka moja followerica u svojemu je tvitu, šaleći se na svoj račun, davno rekla da je maksimum njezina utjecaja to što je prijateljicu uspjela uvjeriti da se „utičnica“ na engleskom kaže „utikejt“.
  • To mi se toliko svidjelo da sam tu riječ uzela da mi na Twitteru bude pseudonim, i podsjetnik da se ne bih zanijela da sam nekakav influencer.
  • „Gospa tužnog lika“ je aluzija na viteza tužnog lika, to jest na Cervantesovog Don Quijotea.
  • Ukratko, na Twitteru sam Utikejt, a „Gospa tužnog lika“ samo je opis.

– Je li Gospa i marijanska aluzija?

Više odgovora pročitajte na izvorniku:
guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Heinrich
Heinrich
1 mjesec prije

MOZEMO na aparatima …

Sergija za Neumsku džamiju
Sergija za Neumsku džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Heinrich
1 mjesec prije

Laconica brevitas, prosječan Bošnjo ovoliko ne pročita ni za čitavo polugodište u mejtefu a ne da ovoliki tekst pročita u samo jednom danu 🙁 🙁 …

Last edited 1 mjesec prije by Sergija za Neumsku džamiju
Sergija za Neumsku džamiju
Sergija za Neumsku džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Sergija za Neumsku džamiju
1 mjesec prije

ps LGBTIQ je već deplasiran, sada se fura samo LGBTQIA+ 😎 !

Upitnik
Upitnik
1 mjesec prije

Svaka čast. Široko i dalekovidno.

Anonimac bez adrese
Anonimac bez adrese
1 mjesec prije

Napokon nesto sa svojstvom, mozda zato sto nisi izlozio svoje misljenje nego misljenje i djelovanje pametne osobe.