VOLITE SVOJU ZEMLJU, DAJTE IM: Tipovi hercegovačkih frajera

Ona je sex on legs, neustrašivi žongler riječi i stasito biće. Guzica, sise, nema da fali.

Ona je vedar šaldžija, strasan filmofil, dobro pleše i zna izbiflati kompletnu postavu Barce u podne, u ponoć

 

Moš je vodit na Iron Maiden, a može na stolu suznih očiju pjevati sevdalinke. Ona ne voli Fejsbuk, a preferira piće od kojeg ti može ostati fleka na majici.

Di god dođeš s njom, dobro si došao. I svatko će ti u nju gledati.

Ona je Hercegovka i zemljopisno joj podneblje nije bilo nimalo naklonjeno u dodjeli ovog meridijana za njenu nafaku. Meridijana kojim stoluju Domicilni Jebač, Dijasporski Sijač Sjemena, Zagrebačka Picajzla i Bosanski Hrvat na privremenom radu, svi pomalo hendikepirani da apsorbiraju tu njenu širinu i svjetlost koju nosi sa sobom.

Iz ovih kategorija dakako, izuzet ćemo onu kojoj želimo da se u budućnosti nimalo ne širi, a to su frajeri mehkih dlanova s transparentom duginih boja u rukama– „Nisam manji Ero, ako me troši Pero!“

 

Domicilni  Jebač

Povijesna i geografska kretanja odredila su koordinate i karakteristike Domicilnog Jebača, kao kapetana hercegovske muškosti rasute po svijetu, koji sa žutom trakicom oko ruke može uklizati u bilo koji šesnaesterac, ovisno o referencama koje posjeduje.

Licem oštrim od nanosa bure s planine, ali i od čestih upražnjavanja seksualnih aktivnosti po vikendicama na Blidinju Posuški Dilber najsjevernije je uporište humske G točke.

Poznat pod kodnim imenom Jebivjetar, ovaj mladić dječjeg osmijeha je nevjerojatno simpatična lijenčina koja se kasno budi, a za doručkom ispunjava listić kladionice, dok mu mater okopava krumpire iza glave. Neodlučan kakav jeste, najveći problem mu predstavlja hoće li naručiti Heineken ili Bavariu, ili poševiti lijevu ili desnu trebu u odnosu na šank.

Lamentirajući joj tako o smislu života na Tribistovu, curu mu redovno pred očima pokupi Grucki Tić zaogrnut u rozni džemperić iz izloga Nevade, teleportirajući je u svoj bolid s blištećim rorama.

Tragedija ovog frajera znakovita je i slična tragediji tog pitoresknog mjesta iz kojeg potječe, a koje je onomad bilo glavni grad nepostojeće države, a u današnjoj državi ima neke od najvećih firma u svojoj avliji i opću kulturu za prvog osnovne.

Lastiš na gaćama mu redovno puca pod instant navalom njegove muškosti na fukodromu jezera Krenica, gdje će ga uzdrhtala djevojka što sjedi na njemu dok joj glava viri kroz šiber merđana, plaho upitati za A.B.Šimića, romantično se nadajući ponekom stihu u njeno uho nakon odglumljenog orgazma. „A.B…?

Ahaaa, onaj kafić u Drinovcima, pa što lipo ne kažeš mala, sutra ćemo tamo na kavu s varenikom!“

Seksualne sposobnosti Ljubušaka Čovjeka Iz Raje? Budimo realni – svi smo gledali, jelte. I tehniku i alatku i sve što je stalo u slavno jurišanje od jedanaest minuta, slično onom Štimčevom u starom partizanskom filmu. Raspon ovoga frajera je širok i tim dijapazonom drmaju kojekakve uspomene, od onih što su milosti pune, sve do onih što se ševe kao prvoklasne porno zvijezde.

Ljubušaku – čovjeku koji uvijek igra za raju, a zanemaruje taktiku je sve svejedno. I sve se nekako odigra najbolje po njega, a da on, božem’ prosti niti ne mrdne prstom. Kad ga zajebeš, ne prašta, a omiljena misao nakon prekida mu je – Ko te kara nek’ ti piše pjesme!

Stasiti s brončanom bojom čarobnog sunca iznad Kule, imaju samo jednu prepreku u životu koja se zove – Briški Tutić, a koja ima vjerojatno najveći score u zabijenim tricama od svih herc fakera.

Jer Briški Tutić je bogomdan – lipo podapran, privlačno namirisan, vlasnik svoje firme, odan Poglavniku i Prvom Predsjedniku, redovan na misi i na tenisu, svaka pod njim zacvrči kao žeravica.

Omiljen kod žena, Briški Tutić najomraženiji je kod Mostarskog muškog puka gdje im s Rondoa svaki put preko Žovnice kući pjevajući odvede sve živo na dvije noge u minjaku.

Dijasporski Sijač Sjemena

Ljetna, uzavrela sezona najaktualnije je doba u kojem se javlja Dijasporski Sijač Sjemena. Zaštićena vrsta chuno-sapiensa sa lošim izgovorom, koja ljubi tlo rvacko po izlasku iz aviona i prvo ide u babe na dop pure i raštike, uvijek oko sebe skupi najbolje komade što mudro vade najbolje novčanice iz njihovih novčanika.

Dijasporić u svojim dvadesetima biva ciljano poslan u domaju, od strane nostalgičnih roditelja gastarbajtera, u lov na nevjestu – čistu, finu i nevinu, neuprljanu tuđim rukama, iz uredne i pobožne kuće. Naravno da takvu i odvede put oceana (jadan još vjeruje u bajke da takve postoje), ali prethodno razveseli mnoge druge komšinice razvlačeći ih ko jufke među rukama, pričajući i brkajući padeže i glagole o „njegova ćaća koji pive ganga i on pive ganga isto, a to ga u Čikago u srca raspolovi ko lukova i strijela, jer se siti smokave i babina krava koja smrdu…“

On zatim nestaje na obzoru neba kao što je i došao, a njoj vječno ostaje mirisno sjećanje na čikaška predgrađa, o kojima čezne s dubokim uzdahom dok filuje paprike svom pajdi na Uzarićin’.

Zagrebačka picajzla

Precijenjeni drkoš koji nakon fakulteta ostaje u metropoli, skupa sa svojim nadmenim „bolji sam od vas“ stavom, u narodu često nazvan i Zagrebačkom Picajzlom, egotriper je i slabo nešto ševi, iako su njegove lovačke priče najmaštovitije i najburnije.

Sasvim izgoren od želje da prestane biti percipiran kao tipičan Hercegovac, sve više se asimilira sa okolinom, a da ne bi posve dobio epitet Jude, tu i tamo se zapije na kojoj zavičajnoj večeri, nabaci sjetan pogled tipa ajme što mi fali njiva, te ako mu se slučajno zalomi kakva prilika medijskog istupa lafo se zalaže za bolji položaj Rvatića na humskom gumnu. Naravno da sve to radi ne bi štogoć konačno povalio.

U životu ovog infantilnog lika centralna statua je i dalje majka koja mu i nakon što pređe tridesetu drži dlan pod prknom i podržava ga u njegovom stavu da su sve Hercegovke postale kurve i da je to razlog što neće nijednu od njih ženit. Iako je pravi razlog taj što ne može. Jer su ga Hercegovke, kao takvog, odavno prerasle.

Bosanski Hrvat

Zadnji na papiru, ali ne i u srcu Bosanski Hrvat na privremenom radu u Eraniji, osoba je s kojom definitivno igrate na sigurno. Protjeran iz svoga doma i grada, u konstantnom strahu od ponovnog rata, živi punim plućima od danas do sutra.

Svaki seks s njim zato je vatromet čistog gušta koji ne smijete propustiti, osim ako vam se ne gadi, jer je iz Kaknja, da prostiš.

Za koji god primjerak od pobrojanih se odlučite, život će vam zagarantirano biti turbulentan.

Nevjerojatno luda zabava koju morate okusiti jednako kao i rollercoaster. I probajte razne Hercegovce u raznim pozama.

Volite svoju zemlju, dajte im!

autor: Old School – New Rules l poskok.info