Published On: Pet, pro 20th, 2019

Tijelo supruga čuvala u škrinji 10 godina: Koristila mirovinu

Američka policija vjeruje da je žena koja je čuvala suprugovo tijelo u zamrzivaču 10 godina to učinila da bi u spomenutom razdoblju mogla koristiti njegovu veteransku mirovinu u ukupnom iznosu od 170.000 dolara, kao i ostale povlastice.

Glasnogovornica policije grada Tooele u saveznoj državi Utah za dpa je kazala da je žena pronađena mrtva u svojem stanu 22. studenoga. Susjedima je bilo neobično kada im ni nakon nekoliko dana nije otvarala vrata pa su pozvali policiju.

 

Policajci su se tijekom pregleda stana nemalo iznenadili kad su u zamrzivaču pronašli tijelo njezina supruga.

Gradske vlasti pretpostavljaju da je muškarac umro od posljedica bolesti između veljače i ožujka 2009., kazala je glasnogovornica.

U ponedjeljak su istražitelji pronašli ovjereno pismo iz prosinca 2008. Vjeruju da ga je napisao preminuli muškarac. U njemu stoji da supruga nije odgovorna za njegovu smrt.

Čini se da je žena nastavila primati suprugove mirovine i nakon njegove smrti, a po procjeni policije sveukupna svota je iznosila oko 177.000 dolara.

Američki mediji izvijestili su da istražitelji pokušavaju utvrditi je li preminula žena čitavo vrijeme primala i socijalnu naknadu.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je u tijeku suđenje Smiljani Srnec koju se sumnjiči da je ubila svoju mlađu sestru Jasminu i 19 godina njezino tijelo držala u škrinji ispod stubišta u kući.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare