Published On: Uto, ožu. 28th, 2017

Tijelo Kim Jong-nama nitko nije preuzeo nakon mjesec i pol od ubojstva u Maleziji

Tijelo Kim Jong-nama, polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una, koji je ubijen u Maleziji prije mjesec i po dana, i dalje se nalazi u Kuala Lumpuru jer ga još niko nije preuzeo, rekao je danas malezijski ministar zdravlja Subramanijam Sathasivam.

“Moramo da provjerimo u forenzičkom sektoru je li netko podnio zahtjev za iznošenje tijela, ali koliko za sada znamo, nema promjene status quoa”, rekao je Subramanijam novinarima, prenosi Reuters.

Prema njegovim riječima, nitko od najbližih rođaka ubijenog Kim Jong-nama nije se pojavio kako bi malezijskim vlastima dao upute o tome što dalje raditi sa njegovim tijelom.

Mediji su jučer objavili navode da je Kimovo tijelo iznijeto iz bolnice i da se priprema njegov transport u Peking, dok malezijski list “The New Straits Times” danas tvrdi da se očekuje da njegovo tijelo bude potom prebačeno iz Pekinga u Sjevernu Koreju, ne navodeći izvor te informacije.

Kim Jong-Nam ubijen je 13. veljače u zračnoj luci u Kuala Lumpuru kada je policija uočila dvije žene kako mu u lice prskaju izuzetno jak nervni otrov VX.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer