Published On: Pet, tra 20th, 2012

TIHIĆ: Svijet je saznao za ovo što radimo Hrvatima

sulejman-tihic_270494S1Gostujući na FACE.TV kod Senada Hadžifejzovića, Sulejman Tihić kritizirao je vlast u Federaciji kao neučinkovitu, kao da se radi o oporbenom političaru a ne dijelu koalicije koja se nametnula kao vlast. Između ostalog kazao je kako je istiskivanje Hrvata, onih koji su dobili povjerenje tog konstitutivnog naroda u BIH, iz vlasti Federacije, štetno ne samo za Hrvate nego i za Muslimane. On je dodao da je nezadovoljstvo tim činom otišlo i u RH javnost te u Europu. Ma koliko mi šutjeli o tome u Europi se otvoreno priča o bosanskim muslimanima koji žele vladati nad drugima i to je nešto što nije u interesu BH Muslimana kazao je Tihić. Bošnjaci u BIH, ostali su sami. A nekada smo imali naklonjenost cijelog svijeta, kazao je.

Između ostalog govorio je o Prudu, sporazumu na kojeg se danas svi pozivaju a kojeg su u vrijeme njegova potpisivanja svi napadali. BIH je izgubila tri godine dodao je.

Na pitanje Senada H. nije li to malo orgijanje budući da kritizira Platformu čiji je sastavni dio Tihić je dodao da trenutno ne vidi alternative za SDA.