Subota, 25 svibnja, 2024

TIHIĆ: Nemojte nas isključi iz vlasti, molimo vas…

Must Read

Svi amandmani Stranke demokratske akcije (SDA) su odbijeni. Nije bilo političke volje naših partnera da se uvaže amandmani koji, po nama, jesu dosta skromni, rekao je dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić nakon današnje sjednice Doma. Stranka demokratske akcije smatra nezakonitim uvođenje sredstava od prodaje vojarne “Maršal Tito” u proračun institucija BiH, a koja su bila namijenjena Kampusu Univerziteta Sarajevo.

“Na ovaj način je oštećen Univerzitet i stvoren opasan presedan”, kazao je Tihić. I činjenica da od planiranih proračunskih sredstava država na raspolaganju ima tek 750 milijuna KM stvara zabrinutost u SDA.

“Ne znam kako će biti prikupljeno 200 milijuna KM koji nedostaju. SDA nije željela danas da blokira proces, glasali smo protiv kao što smo i najavili, ali smo pokušali sa skromnim amandmanima da poboljšamo situaciju. Ali, nije bilo političke volje”, dodao je Tihić. Ponovio je da SDA ostaje u vlasti.

“Nema razloga da nas se isključi. Sjetite se koliko je puta Stranka za BiH u onoj koaliciji glasala protiv i nikom nije palo na pamet da ih isključuje iz vlasti zbog toga”, podsjetio je Tihić. (Dnevnik.ba/večernji)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -