Utorak, 18 lipnja, 2024

Tihić Erdoganu: Hvala ti tata, za svaki sat…

Must Read

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić, koji sa stranačkim izaslanstvom prisustvuje kongresu AK partije u Ankari, obratio se u nedjelju Kongresu vodeće političke stranke u Turskoj.

Tihić je čestitao AK partiji i premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu na demokratizaciji, ekonomskom i općem razvoju zemlje.

“Današnja moderna i prosperitetna Turska postala je respektabilan i nezaobilazan politički i ekonomski faktor ne samo u regiji i islamskim zemljama, već i cijelom svijetu. Takva Turska, sa izuzetno dobrim političkim i drugim odnosima sa Srbijom i Hrvatskom, može biti i jeste od velike pomoći Bosni i Hercegovini”, kazao je on.

Ovom prilikom, Tihić je u ime SDA pemijeru Republike Turske Erdoganu uručio zlatni ljiljan i Zahvalnicu za svesrdnu pomoć Bosni i Hercegovini, posebno za pomoć u očuvanju tradicije i kuluture Bošnjaka.

Obraćajući se turskom premijeru Erdoganu, Tihić je kazao: “Hvala Vam što čuvate amanet rahmetli Alije Izetbegovića koji Vam je ostavio svega nekoliko dana prije svoje smrti! Mi danas nismo sami, s nama su nebrojeni bosanski šehidi i branitelji Bosne i Hercegovine na čelu s kraljem mudrosti rahmetli Alijom Izetbegovićem! SDA i mi smo baštinici i čuvari njegove ideje”, priopćeno je iz SDA.

Podsjetimo turski premijer nedavno je izjavio kako mu je Izetbegović, kojeg je posjetio u blinici, opred smrt rekao kako mu “ostavlja Bosnu u amanet.

Lider SDA dodao je kako je na čelo Stranke izabran na prijedlog njenog osnivača i prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine i da slijedi njegovu politiku dijaloga i kompromisa koja je jedini put za uspjeh Bosne i Hercegovine.

Pored predsjednika SDA, u delegaciji su i Asim Sarajlić, zamjenik predsjednika i šef Kluba zastupnika u Zastupničkom domu državnoga parlamenta, te Salmir Kaplan, predsjednik Asocijacije mladih i član PredsjedništvA SDA, ministar kulture i sporta u Vladi Federacije BiH. Na kogresu Erdoganova partije sudjelovao je i bivši lider Stranke za BiH Haris Silajdžić.( Anadolija/ R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -