Published On: Thu, Nov 21st, 2013

TIHIĆ: BiH dužna provesti presudu “Sejdić-Finci”, a ne rješavati pitanje ravnopravnosti samo jednog naroda

Predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić razgovarao je danas u Sarajevu s Janom Šindelkovom, izaslanicom Štefana Fulea, povjerenika EU za proširenje, i specijalnim predstavnikom Europske unije u našoj zemlji s veleposlanikom Peterom Sorensenom o implementaciji presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić-Finci”.

Sastanku su nazočili i Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA, član Zastupničkog doma državnog parlamenta i predsjednik Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma PSBiH, te Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora SDA, zastupnik u Domu naroda bh. parlamenta i predsjednik Zajedničke komisije PSBiH za europske integracije.

”Bosna i Hercegovina je dužna provesti presudu “Sejdić-Finci”, a ne da rješava pitanje ravnopravnosti samo jednog naroda. SDA će i dalje sudjelovati u procesu i zajedno s ostalim političkim subjektima tragati za najboljim rješenjima”, rečeno je na ovom sastanku, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.