Published On: Thu, Mar 14th, 2019

HRVATSKI KONZULI U PRIČI GODINE: Toliko radikalni da ih se i selefije boje. Zna Avdo bola…

Ovo je priča godine! Gruđanin Ivan je šef selefijskog pokreta u BiHDa je u BiH opasno pisati da postoje teroristički kampovi, da je terorizma uopće bilo ikad u ovoj zemlji, da je El Mudžahid postojao, da su stotine ratnika odavde išle u ISIL mogao bi se uskoro uvjeriti i Gruđanin Ivan Bandić, hrvatski konzul u Tuzli.

Naime, njega su portal Žurnal i ministar sigurnosti čiji se ratni zločini ne istražuju Dragan Mektić, a koji će narednih tjedana biti smijenjen, optužili da je ni više ni manje nego vrbovao pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojske županije.

I nije samo Gruđanin u to umiješan, nego kako tvrde i novinar RTRS-a Mato Đaković i zamjenik Dragana Mektića, Mijo Krešić.

Bandić je, prema njima, tako moćan da su ga se selefije, gle čuda, plašile, a ako ne bi prenosili navodno oružje i eksploziv, onda bi Bandić rekao hrvatskim obavještajcima da ih dodatno kontroliraju na granici.

Očito je novinar Žurnala nekako smetnuo vijest da je vođa selefija u BiH bio danas najtraženiji svjetski terorist Nusret Imamović tako da se ne radi baš o prestrašenim ljudima, niti onima koje se neće dodatno kontrolirati, bez obzira lobirao Bandić ili ne.

Do koje mjere ide antihrvatska histerija s ciljem potpunog skretanja pažnje s islamskog fundametalizma u BiH govori i činjenica da je u priču ubačena i predsjednica Hrvata Kolinda Grabar Kitarović, ali i Sigurnosno obavještajna agencija Republike Hrvatske jer su, gle čuda, nazvali Bosnu i Hercegovinu leglom terorizma. Stvarno nije jasno odakle te činjenice… Muamer Topalović ubojica hrvatske, povratničke obitelji Anđelić, Nerdin Ibrić koji je izrešetao policajce u Zvorniku, Enes Omeragić koji je ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, Bilal Bosnić od kojeg se strepi i kad je iza rešetaka, pa taj Nusret Imamović od kojeg strepi svijet, a onda Mevlid Jašarević koji bezbrižno s puškom u ruci hoda oko Veleposlanstva SAD-a i planira sve pobiti… valjda je dovoljno…

Ako hrvatski dužnosnici izmišljaju priče o BiH onda izmišljaju li i Sjedinjene Američke Države koje strahuju od ekstremizma u BiH i radikalnog islama. State Department je upozorio pravosudne vlasti BiH da osuđenima za terorizam izriču kazne manje od propisanih i čak im nude mogućnost da plate i izbjegnu zatvor.

U izvješću State Departmenta se zaključuje da ekstremistička ideologija i regionalne nacionalističke ekstremističke skupine ostaju potencijalni izvori terorizma u BiH te upozorava da su vlasti jako malo učinile na deradikalizaciji. Navedeni su i slučajevi uhićenja trojice radikalnih islamista Emira Hodžića, Enesa Mešića te Mirsada Kandića koji je bio jedan od važnijih lidera u terorističkoj organizaciji Islamskoj državi. Njega su vlasti BiH izručile Sjedinjenim Američkim Državama.

Da drukčije koncipiramo priču pristiglu iz Sarajeva i našu vijest.

Dragi prijatelji, dobrodošli u Sjevernu Koreju. Izbrišite sve što ste dosad znali o bošnjačkim radikalima u BiH jer najopasniji su Hrvati u BiH. Sve ove terorističke napade koji se spominju uradili su Hrvati u BiH. Lov je otvoren, biramo tko će ih predstavljati u ovoj državi, a sad ćemo birati i tko će od njih ostati u ovoj zemlji. P.S. Da nas Amerikanci zavole molimo i njih da zaborave da je na njih pucao uglađeni Mevlid Jašarević. Bio je to Ante Šušak iz Širokog.

Ili da budemo ironični do kraja i opravdamo naslov. Ivan Bandić, konzul iz Gruda, je na čelu selefijskog pokreta u BiH. A Nusret Imamović što ga traži State Department? Što bi rekao nelegitimni član Predsjedništva BiH Željko Komšić: Ma hajte, molim vas! Selefije se plaše samo Ivana.

Nažalost, pojedine skupine već sad rade na tome da ovu priču iz kuta sarajevskih političkih elita pošalju u cijeli svijet.

Grude.com