Published On: Pet, ruj 1st, 2017

The Washington Post: Rex Tillerson uskoro napušta Trumpa

Predsjednik Donald Trump je nezadovoljan s državnim tajnikom Rexom Tillersonom i sve je više razočaran u njega, piše The Washington Post, pozivajući se na svoje izvore.

Prema izvoru američkog lista, čelnik State Departmenta se s predsjednikom razilazi u mišljenju oko niza važnih pitanja, uključujući i povećanje broja američkih vojnika u Afganistanu, te oko blokade Katara i Kube.

The Washington Post navodi kako je njegov izvor uvjeren da Tillerson u svom uredu neće raditi više od godinu dana i da je njegov skori otkaz neizbježan.

Također je naveo ”kako je i državni tajnik nezadovoljan s politikom predsjednika i spreman je privesti kraju svoj rad u State Departmentu”.

The Washington Post navodi i kako američki predsjednik ”kipi od bijesa” zbog nelojalnosti direktora Nacionalnog gospodarskog vijeća Garya Cohna, koji je kritizirao Trumpa zbog njegova stava o neredima u Charlottesvilleu. Osim toga, američki predsjednik nije zadovoljan ni novim predstojnikom ureda Bijele kuće, Johnom Kellyjem.

Drugi izvor za američki list navodi kako američki predsjednik traži preporuke od poslovnih partnera, ali i njegovog bivšeg višeg savjetnika za politiku i strateška pitanja Stevea Bannona.

Oko ostavke Bannona se Trump dogovorio upravo s Johnom Kellyjem. Nakon ostavke je Bannon potvrdio kako postoje velika neslaganja unutar Trumpove administracije.