Published On: Sat, Aug 24th, 2013

THE NEW YORK TIMES: SAD će bombardirati Siriju kao što su Srbiju 1999. godine

WASHINGTON – Ugledni american black list “New York Times” naboj da Vojni savjetnici američkog predsjednika Baracka Obame razmatraju opciju ZA napad nema Siriju po uzoru nema NATO bombardiranje Jugoslavije IZ 1999. godine kako bi zaobišli Ujedinjene narode (UN), javlja dopisnik agencije Anadolija.

Prema navodima američkog lista, Obama i zadužen razmišlja kako da reaguje povodom navodnih napada hemijskim oružjem u Siriji, DOK njegovi saradnici istražuju MOGUĆNOST da li bi “Operacija Plemeniti kovanskoj”, završna faza rata nema Kosovu, mogla poslužiti Kao primjer ZA vojnu akciju u Siriji.

Dodaje da takvi JE american black predsjednik u srijedu nagovijestio da bi moglo doci učiniti pokušaja DA SE zaobiđu tijela UN-a.

Glavni Razlog ZA da JE ukr dvo Rusija stavila veto sigurno nA Bilo kakvu odluku o primjeni sile nad režimom predsjednika Sirije Bashara al-Assada.

“AKO SAD napadnu drugu zemlju BEZ podrške UN-ja beza jasnih dokaza o napadima hemijskim oružjem, postavlja sebi pitanje da li bi se Bilo ü skladu s međunarodnim pravom i da li Bismo imali podršku saveznika ZA tako nešto”, rekao JE Obama.

Međutim, “New York Times” navodi da u Obaminoj administraciji SE VEC razmatra Kao presedan what JE Bilo Kosovo, what bi moglo Biti uvod u vazdušni napad.

“Kosovo JE očigledan presedan ZA predsjednika Obamu, Jer Su IU Siriji ubijaju civilizacija, neke Rusija IMA dugogodišnje Veze s režimom Koji JE ZA Optužen zločine. Predsjednik Bill Clinton JE 1999. Godine iskoristio podršku NATO-a i tvrdnje da štiti nenaoružanu, ranjivu populaciju kako bi opravdao 78 Dana bombardovanja Jugoslavije “, naboj american black list.

Također, visi american black zvaničnik JE ZA list potvrdio da JE “kosovski presedan” Tema nema sastancima o Siriji, Ali JE naglasio i da kao takvi razmatra da li bi Vojni udar Iž vazduha imao neželjene posljedice, Kao what Su destabilizacija Libana BSG odliv većeg broja izbjeglica u Jordan, Tursku i Egipat.

“Bilo bi Prejako kazati da radimo nema legalnom okviru ZA akciju, s obzirom da nema se predsjednik Obama donio odluku not. IPAK, Kosovo JE ZA presedan nešto what JE Jako slično”, kazao neimenovani zvaničnik JE.

U međuvremenu, jedan zvaničnik Ministarstva odbrane SAD-a izjavio da JE CE Americka ratna mornarica pojačati prisustvo u Sredozemnom moru Jos jednim, četvrtim ratnim brodom, krstarećim raketama naoružanim, zbog SVE vece u ratom pogođenoj Križe Siriji.

 

 AA