Published On: Thu, Jul 25th, 2013

THACI-DAČIĆ Napravljen dobar napredak o organizaciji lokalnih izbora na Kosovu

Premijeri Srbije Ivica Dačić i Kosova Hashim Thaci održali su sinoć u Bruxellesu novi krug pregovora uz posredovanje visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, a glavna tema su bile pripreme za općinske izbore na Kosovu koji će se održati 3. studenog.

“Dvojica premijera su se složila da treba sve poduzeti kako bi na izbore izišao velik broj birača. Rad na primjeni sporazuma o normalizaciji odnosa nastavit će se istim intenzitetom sljedećih sedmica tako da smo zadržali dosadašnji dobar ritam”, priopćila je nakon sastanka Ashton.

Thaci je izjavio nakon sastanka da je napravljen dobar napredak kada je riječ o organizaciji lokalnih izbora na Kosovu s ciljem da što veći broj Srba iziđe na te izbore. Rekao je da su se približili dogovoru o telekomunikacijama i energetici, ali da treba još neke stvari razjasniti da bi došlo do konačnog dogovora.

Dačić je rekao da je osigurano da Srbi mogu glasati s osobnim dokumentima koje sada imaju te da je dogovoreno da u izbornoj komisiji budu i predstavnici kosovskih Srba.

Slijedeći sastanak održat će se 27. kolovoza.

fena