Published On: Thu, Oct 31st, 2013

Thaci: Uhititi ćemo Vulina ako dođe u uniformi

Premijer Kosova Hashim Thaci, izjavio je da ministar Srbije bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin može doći na Kosmet kao “čovjek mira i sukladno standardima”, ali da će biti uhićen ukoliko dođe u uniformi.

“Uvijek smo smatrali da Vulin treba doći kao čovjek, kao civiliziran čovjek … Kao čovjek mira i sukladno standardima, s porukom zbližavanja, razumijevanja i pomaganja, ali ne u uniformi rezerviste (paramilitar)”, kazao je Thaci u intervjuu za sarajevsku BHT1.

Na komentar novinarke da je premijer Ivica Dačić posjetu Gračanici najavio kao vjersku, ali je tamo održao politički govor, Thaci je kazao da ne odobrava da posjete zvaničnika bilo tko “zloupotrebljava u političkom smislu ili u smislu stvaranja podjele unutar srpske zajednice na Kosmetu”.

Na izravno pitanje da li će uhapsiti Vulina ako njegova posjeta Kosmetu ne bude ni vjerska ni humanitarna, već u svrhu izbora, Thaci je prema titlovani prijevodu odgovorio:

“Vulin je pokušao ući na Kosmet kao rezervista (u originalu kaže paramilitar), a jasno je da tako nešto nije dozvoljeno. Ako uđe nelegalno, kao rezervista (paramilitar), ja ću osigurati da bude uhićen i da se suoči sa zakonom “.

Sarajevska televizija je najavila da će intervju s Thacijem u cjelini emitirati 6. studenog.

frontal.rs