Published On: Sub, ožu. 4th, 2017

Thaci: Poruke Mogherini potpora su procesu integracije

”Poruke visoke predstavnice EU Federice Mogherini predstavljaju potporu procesu integracije uopće, ali i hitnim konkretnim koracima u cilju vizne liberalizacije”, napisao je danas na svom Facebook profilu kosovski predsjednik Hashim Thaci.

On je naveo da je posjet Mogherini Prištini dokaz opredjeljenja EU da i Zapadni Balkan bude njezin dio.

Thaci je ocijenio da se Kosovo i regiji susreću s različitim izazovima, ali da su prioriteti isti – razvoj i učlanjenje u Europsku uniju.

Tijekom posjeta Prištini, Mogherini se sastala i s predsjednikom Skupštine Kadrijom Veseljijem, kosovskim premijerom Isom Mustafom i čelnicima parlamentarnih političkih stranaka.

”Dijalog na vrhu, onih koji donose odluke, institucija premijera i predsjednika je fundamentalno važna stvar i ja želim zahvaliti svima koji su do sada bili uključeni u dijalog, jer nam je to omogućilo da dođemo do važnih odluka i da ih provedemo”, rekla je Mogherini .

”Ovdje sam u Mitrovici da bih prvenstveno posjetila most, okolne ulice i uvjerena sam da se ovaj most obnavlja uz pomoć EU onako kako je napravljen dogovor tijekom dijaloga u Bruxellesu između Beograda i Prištine”, rekla je ona.

bljesak.info

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer