Published On: Sri, kol 8th, 2018

THACI: Kosovo će ispuniti svoju obvezu formiranja Zajednice srpskih općina

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je danas da će Kosovo isvršiti sve obveze preuzete Briselskim sporazumom, što podrazumijeva da će Zajedica općina sa srpskom većinom biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova.

Thaci se zahvalio domaćim i međunarodnim sigurnosnim mehanizmima i političkim akterima, na posvećenosti da protekli vikend protekne bez ikakvih incidenata, uprkos raznim lažnim informacijama. Thaci je poručio i da će Kosovo ispuniti sve svoje obveze preuzete Briselskim sporazumom iz 2013. i naknadnim sporazumom iz 2015. o formiranju Zajednice općina sa srpskom većinom na Kosovu.

“U okiru toga je formiranje Zajednice općina sa srpskom većinom na Kosovu uz poštovanje Ustavnog suda Kosova, poštovanje Briselskog sporazuma, poštovanje euvropskih kriterija i standarda za lokalnu vlast, kao i realnosti stvorene odlukom Ustavnog suda Kosova”, kazao je Thaci.

On je naglasio da kao glavna tema ostaje dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, kao i moguće opcije za postizanje konačnog, mirovnog, sporazuma./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x