Published On: Uto, srp 20th, 2021

“Teško mi je pao naslov Italije jer mrzim Mancinija. Tukli smo se…”

Neću reći da je najgori trener s kojim sam radio, ali taktički je vrlo slab. Sve ono u Manchester Cityju napravio je zahvaljujući igračima i ekipi koju je imao, “častio” je bivšeg trenera Wayne Bridge.

Wayne Bridge (40) bio je jedan od prvih zvučnijih pojačanja u projektu velikog Manchester Cityja. Početkom 2009. stigao je na Etihad iz Chelseaja i uz četiri posudbe zadržao se pet i pol godina uz 58 odigranih utakmica, prenose 24sata.hr.

U vrijeme kada je dolazio na klupu Cityja stigao je i Roberto Mancini, Talijan koji je ispisao čudesnu priču s Italijom, ali i s kojim ovaj umirovljeni lijevi bek nije imao nimalo dobar odnos. Dapače…

– Teško mi je što je Italija osvojila naslov jer mrzim Roberta Mancinija – posve je otvoreno rekao za Corriere dello Sport.

– To apsolutno svi znaju. Neću reći da je najgori trener s kojim sam radio, ali taktički je vrlo slab.

Upravo se i iz mnogih posudbi može iščitati “ljubav” između njih dvojice…

– Sve ono u Manchester Cityju napravio je zahvaljujući igračima i ekipi koju je imao, a ne menadžerskim sposobnostima.

Netrpeljivost u njihovom odnosu, štoviše, narasla je čak i do fizičkog sukoba.

– Potukao sam se s njim. Bio sam nekoliko mjeseci u Cityju, ali nisam uživao u treninzima. Jednom ga je Bellamy pitao što ako nam se ovako nešto dogodi na utakmici, misleći na taktički propust, a on mu je rekao da začepi. Tu sam poludio – ispričao je Bridge.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>