Published On: Fri, Sep 1st, 2017

TEŠKO DA ĆE SOROŠ TO DOPUSTITI TRUMPU: Amerikanci pozivaju Trumpa da Sorosa proglasi za terorista

Prema autorima peticije, milijarder pokušava provoditi “nasilje protiv Sjedinjenih Američkih Država i njezinih građana”.

Na desetke tisuća američkih građana je potpisalo peticiju na internetskoj stranici Bijele kuće, kojom zahtijevaju da američki predsjednik Donald Trump milijardera Georgea Sorosa proglasi teroristom.

Tekst peticije navodi kako Soros: “namjerno i trajno destabilizira situaciju i pokušava provoditi nasilje protiv Sjedinjenih Američkih Država i njezinih građana”.

Potpisnici traže da američke vlasti i američki ministar pravosuđa Sorosa i sve članove njegovih udruga proglase za “domaće teroriste”. Također inzistiraju da se milijarderu oduzme osobna imovina i ona vezana za njegove organizacije.

Da bi došlo do reakcije Bijele kuće peticiju mora potpisati 100 000 ljudi. U vrijeme pisanja ovog članka, zahtjev je potpisalo preko 71 000 ljudi.

Prema Forbesu, bogatstvo osnivača i voditelja Zaklade Soros, Georgea Sorosa, iznosi oko 25 milijardi dolara. Ranije je CNN izvijestio da je milijarder sa 6 milijuna dolara donirao kampanju bivše predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton.

Iako je teško za vjerovati da će se Trump i Ministarstvo pravosuđa očitovati o ovom pitanju prema zahtjevu potpisnika peticije, bit će zanimljivo čuti komentar stanara Bijele kuće, ako se prikupi nešto manje od 19 tisuća potpisa i provjeri jesu li svi američki državljani.

U tekstu peticije stoji:

”George Soros namjerno i neprestano nastoji destabilizirati i provoditi nasilje protiv Sjedinjenih Američkih Država i njezinih građana. Stvorio je i financirao desetke, vjerojatno i stotine, organizacija, čija je jedina svrha primjena taktike terorističkog modela Saula Davida Alinskog, samo kako bi olakšao propast sustava i ustavne vlade Sjedinjenih Američkih Država. Soros ima nezdrav i nepotrebni utjecaj na cijelu Demokratsku stranku i velik dio savezne američke vlade, stoga ministarstvo pravosuđa odmah treba Georgea Sorosa, sve njegove organizacije i njihove članove proglasiti domaćim teroristima i oduzeti njegovo osobno bogatstvo i imovinu njegovih organizacija zaplijeniti u skladu sa Zakonom o oduzimanju građanskog imetka.”

Peticija: Petitions-White House