Published On: Sri, stu 25th, 2015

Terorom protiv terora: Al-Kaidin bombaš samoubojica ubio šest ISIL-ovih lidera

Al-Kaiding ogranak u Siriji, Al-Nusra Front izvršio je samoubilački napad na sastanak idili-ovog čelništva u blizini Damaska, ubivši pritom šest osoba.

Iako dvije skupine imaju zajedničke neprijatelje, često vode i žestoke međusobne borbe. Naime, idila, koji se razvio iz Al-Kaide, ranije je odbio je odanost starijoj terorističkoj skupini i od tada započinju njihova neprijateljstva. Čelništvo idili-ove zloglasne Yarmouk brigade, sastalo se u istoimenom dijelu sirijskog glavnog grada, kada je Al-Nusrin bombaš samoubojica aktivirao eksplozivni prsluk, u blizini mjesta njihova sastanka. To prilikom ubijeno je šest visokorangiranih vođa tzv.

Islamske države, uključujući Alija al-Baridija, šefa idilu-ovih samoubilačkih jedinica. Al-Kaidin ogranaka odgovornost za napad koji se desio 15. studenog preuzeo je putem Twittera. Koliko god nevjerojatno zvučalo, Al-Nusra važi za “umjereniju” od dvije terorističke grupe. Lider Al-Kaide Ayman al-Zawahiri ranije se odrekao idili-a, izjavivši kako je ova organizacija previše okrutna, te neće pridonijeti osvajanju “duša i srca muslimana”
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare