Published On: Sat, Sep 9th, 2017

TERORIZAM LUDUJE Policija u Njemačkoj kod terorista pronašla popis s 5000 imena za smaknuće

Službenici njemačkih sigurnosnih agencija su tokom pretresa kuća i radnih mjesta dvojice osumnjičenih za terorizam u gradu Rostock u pokrajini Mecklenburg-Vorpommern pronašli listu sa više od 5.000 imena potencijalnih meta napada, uključujući više od stotinu političara, pišu danas lokalni mediji.

Njemački dnevnik Die Welt pozivajući se na sigurnosne izvore, piše da se vjeruje da je jedan od osumnjičenih, koji je bivši policajac i suspendovan je sa dužnosti, koristio svoj službeni računar za potragu adresa političkih neistomišljenika.

Vlasti su priopćile da je policija 28. augusta pretresla kuće policajca i još jedne osobe osumljičene za planiranje otmice i ubistva političara zbog svojih stavova prema imigraciji.

Novinski izvještaj predstavlja prve značajnije detalje objavljene o ovom slučaju.

Iz ureda saveznog tužiteljstva navodi se da su osumnjičeni, koji su strahovali da će politika prema izbjeglicama osiromašiti Njemačku, prikupljali hranu i municiju, te da su počeli s planiranjem napada., piše Klix.ba

Prema pisanju lista, nema nikakvih indikacija o mogućem praćenju osoba navedenih na listi ili konkretnim planovima za ubojstva.