Published On: Sub, lis 17th, 2020

Terorist iz Pariza porijeklom iz “bratske” Čečenije, još pet osoba uhićeno

Mladić star 18 godina rođen u Moskvi, a porijeklom iz Čečenije profesoru je glavu odrubio nasred ulice. Predsjednik Macron je to djelo okarakterizirao kao islamistički terorizam.

Francuska agencija AFP je objavila da iz izvora u pravosuđu ima informacije kako je ubojica profesora povijesti u okolici Pariza porijeklom iz Čečenije te da je policija vezano uz ubojstvo uhitila još petero ljudi.

Mladić star 18 godina ubio je profesora tako što mu je prerezao vrat i odrubio glavu nasred ulice, nedaleko od svoje škole Bois d’Aulne u Conflans-Saint-Honorine, 30 kilometra od središta Pariza. Policija je izvijestila da su policajci napadača ubili blizu mjesta zločina.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u petak kasno navečer da je ubojstvo učitelja u predgrađu Pariza bilo ‘islamistički teroristički napad’.

– Naš sugrađanin je bezobzirno napadnut, on je žrtva islamističkog napada. Oni neće pobijediti. Mi ćemo djelovati, brzo i snažno. Možete biti sigurni da sam odlučan – rekao je Macron prilikom posjete mjestu ubojstva.

Pretpostavlja se da je motiv za ubojstvo to što je profesor na satu prilikom diskusije o pravu na slobodno mišljenje i izražavanje svojim učenicima nedavno pokazivao karikature proroka Muhameda.

Ubojstvo se dogodilo pet godina nakon masakra u redakciji satiričnog časopisa Charlie Hebdo koji se također dogodio zbog karikatura proroka Muhameda.

Napomena: Zapobjevnik Armije BIH tijekom narodnooslobodilačkog otpora Arapa i Bošnjaka protiv agresora na Bosnu izjavio je rečenicu “Jedna je borba od Čečenije do Bosne, Zapad neumitno propada, jedan je ovo prostor, Prostor džihada”