Published On: Uto, lis 11th, 2016

Tek sad skužili: Sanjin Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju jutros u 6:36

Sanjin Sefić, osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su živote izgubile dvije osobe, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine. On je prešao granicu BiH i Srbije jutros u 6:36 sati te se uputio u nepoznatom pravcu. Granicu je prešao na Ganičnom prelazu Uvac.

Ovu informaciju potvrdio je Mevludin Halilović, načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo. Sumnja se da su mu u bijegu pomogle tri osobe.
U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna.
One su u 21:40 sati prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini automobilom uradio Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.
Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih teških tjelesnih povreda.
Sefić se nakon što je udario dvije studentice Filozofskog fakulteta dao u bijeg, a sve policijske agencije u našoj zemlji uključile su se u potragu za njim.
Gtrađani Sarajeva su danas organizovali mirne proteste ispred Vlade Kantona Sarajevo te tražili ostavke zvaničnika ove institucije.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>