Published On: Pon, lip. 11th, 2018

Tehnologijom protiv komaraca

Bandito je ime za nosivi uređaj koji štiti od komaraca, a Indiegogo kampanja za ovaj proizvod se pokazala kao uspjeh – željeni iznos od 25 tisuća dolara za njegovu izradu je prikupljen u prva 24 sata.

Kompanija Guarden, koja je krivac za cijelu ovu priču, mora da je pomislila kako bi se za obranu od tih nikome pretjerano milih kukaca moglo osmisliti nešto novo. Zato su i došli na ideju izrade nosivog uređaja koji učinkovito odbija komarce. Prikladno su ga nazvali – Bandito.

Unatoč tome što je kompanija sakupila potreban novac u rekordnom vremenu, mrzitelji komaraca su svejedno nastavili nemilosrdno uplaćivati novac pa je traženi iznos izdašno premašen (za 285%).

Kako je do isteka kampanje ostalo još otprilike mjesec dana, prikupljena sredstava će biti sigurno i veća.

Sam uređaj nije uopće kompliciran. Nosi se oko zgloba ruke (izgledom i baca na ručni sat) ili može biti pričvršćen pomoću kopče na, primjerice, odjeći.

Štiti na dvojak način: emitiranjem zvuka koji je nečujan ljudima i pomoću netoksičnih traka s mirisom koji je ugodan ljudima, ali komarcima ne baš. Obje tehnike zaštite koriste se istovremeno. Očito ništa nisu prepuštali slučaju.

Zasad su u planu tri različita mirisa, a Bandito će imati i internu bateriju dovoljnu za do 500 sati rada. Uz uređaj će se isporučivati i paket s 12 mirisnih traka, a to bi uz dnevnu upotrebu od oko 5,5 sati trebalo biti dosta za 3 mjeseca uporabe.

Na tržištu će biti već u kolovozu ove godine po cijeni od 35 dolara. Trenutno se može dobiti jeftinije, po cijeni od 26 dolara plus poštarina. Detalji o ovom primamljivom uređaju su na internetskim stranicama kampanje.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer