Published On: Pet, stu 12th, 2021

TEGELTIJA: Mehmedović bi tjerao jamce Daytonskog sporazuma – Ruse

“Dužnosnika SDA Šemsudina Mehmedovića treba podsjetiti da je Igor Kalabuhov veleposlanik Rusije koja je jamac Daytonskog sporazuma na osnovu kojeg postoji BiH i parlament u kojem kao zastupnik sjedi”, izjavio je savjetnik člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

On je ocijenio kao “odraz bahatosti političkog Sarajeva i SDA zahtjev Mehmedovića, koji je zastupnik te stranke u Zastupničkom domu BiH, da ruski veleposlanik bude proglašen personom non grata zbog posljednjih izjava o BiH”.

“Do koje mjere ide bahatost političkog Sarajeva i SDA da traži protjerivanje veleposlanika, jer mu se ne sviđa njegov stav koji je usput i stav Republike Srpske, zaboravljajući da je to veleposlanik zemlje koja je jamac Daytonskog sporazuma, na osnovu kojega postoji BiH i parlament u kojem je /Mehmedović/ zastupnik“, rekao je Tegeltija Srni.

Ruski veleposlanik u BiH izjavio je da će Moskva podržati samostalnu Republiku Srpsku u okviru BiH.

Kalabuhov je izjavio da ne vidi nikakav problem u “Dodikovoj ideji o samostalnoj Srpske u okviru BiH koja je, kako je istaknuo, stvar političara, demokratskih odluka, te da će je Rusija podržati ako do njene realizacije dođe u dijalogu”.

Mehmedović je pozvao na proglašenje ruskog veleposlanika u BiH Igora Kalabuhova personom non grata i velike proteste pred ruskim veleposlanstvom dok ne napusti BiH./HMS/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
19 dana prije

Jamac ili Zirant ili garant ….NIJE SIGURNO…pogledati SLIKE POTPISA DEJTONA…AMERIKA I EVROPA…KAKVI PJANDURE BACUSKE …

Krešo
Krešo
Odgovori   Šaćir soros
18 dana prije

Možeš misliti bilmeze kakve stvari pijan čovjek može uraditi. Kod nas onaj uzeir kad se napio rođenom bratu hilmiji sve zube šrafcigerom izvadio. A ruje kad dođu sa svojim čerkezima…

Brcak 215
Brcak 215
19 dana prije

Rusi ce debelo isp.siti.
Zivi bili pa vodjeli

Krešo
Krešo
Odgovori   Brcak 215
18 dana prije

Rusi se vraćaju. Zajedno sa Kinom. I stavljaju u prve redove Čečene i ujgure da pohebu naše musliće. Znate kako se to radi. I vas su njemci na istočni front slalii u stočnim vagonima.

Izmetbegović
Izmetbegović
19 dana prije

Sve vodi k pojasu Gaze za talibančiće u bosni😁

Krešo
Krešo
18 dana prije

Ha ha bravo Milane!