Published On: Uto, stu 7th, 2017

TEGELTIJA O ZAHTJEVU SUDACA IZ FBiH: Moja izborna baza su sudci iz RS

Predsjednik Visokog i tužiteljskog vijeća BiH Milan Tegeltija oglasio se priopćenjem za javnost u povodu zahtjeva Udruženja sudaca FBiH da podnese ostavku.

“Kako sam već više puta naglasio, snažno podržavam pravo na drugačije mišljenje i pozdravljam svaki otvoreni vid komunikacije. Povodom konkretnog poziva predsjedništva Udruženja sudaca FBiH za podnošenjem ostavke, prije svega želim naglasiti da je Udruženje sudaca Republike Srpske drugog dana od donošenja zaključaka dalo punu podršku zaključcima VSTV i predsjedniku VSTV.

Kako to priopćenje nisam komentirao neću komentirati ni priopćenje Udruženja sudaca FBiH. Naglašavam da sam u VSTS izabran glasovima sudaca svih osnovnih, okružnih, okružnih gospodarskih i Višeg gospodarskog suda Republike Srpske. A za predsjednika VSTV većinom glasova članova VSTS.

Prema tome, moja izborna baza za članstvo su sudci navedenih sudova u Republici Srpskoj koje je dalo punu podršku zaključcima. A s druge strane, ista većina članova VSTV koja me izabrala za predsjednika VSTV je većina članova VSTV iz cijele BiH je podržala navedene zaključke.

Samim tim, a s obzirom na prirodu institucije, poziv predsjedništva sudaca FBiH čiji niti sam član niti je na bilo koji način sudjelovalo u mom izboru ni za člana ni za predsjednika VSTV, čini se potpuno bespredmetnim i besmislenim pa tako na njega, kako već rekoh tumačeći ga kao demokratsko pravo na drugačije mišljenje i ništa više od toga, ni na koji način neću ni reagirati”, navodi Tegeltija, a prenosi RTRS./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x