Published On: Pet, velj 25th, 2022

Tegeltija: Ne trebaju nam dodatne snage EUFOR-a; nitko ne razmišlja o ratu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija smatra da nije bilo potrebe za dodatno raspoređivanje pripadnika EUFOR u BiH, jer u BiH nitko od građana ne razmišlja o bilo kakvim oružanim sukobima ili nesporazumima.

”Iz izjave ministra obrane Sifeta Podžića sam razumio da je netko tražio u BiH dolazak dodatnih vojnika EUFOR-a u BiH. Ne znam da li je to netko službeno uradio i tko je to imao ovlaštenje, jer za sva pitanja obrane zaduženo je Predsjedništvo BiH, koje nije tražilo dodatno razmještanje pripadnika Eufora u BiH”, izajavio je Tegeltija Srni.

On je rekao da mu je poznato da je bilo pojedinačnih stavova i zahtjeva za raspoređivanje dodatnih snaga Eufora koje su uglavnom došle od pojedinaca iz političkog Sarajeva.

Tegeltija je dodao da je u pismu koje je dobio od zapovjednika Eufora navedeno da su organi EU donijeli odluku o dodatnom raspoređivanju pripadnika Eufora u BiH, a kao razlog za to su naveli političku i sigurnosnu situaciju ne u BiH, već u okruženju.

Tegeltija je podsjetio da je Eufor ovdje dugo prisutan i da je u okviru Eufora predviđeno 3.500 vojnika za BiH.

”Trenutno u BiH ima oko 600 vojnika koji su raspoređeni, sa dodatnih 500 pripadnika Eufora, koji bi trebali doći u sljedeća dva tjedna, to će biti 1.100 vojnika. Ono što je ohrabrujuće iz pisma koje je dostavio zapovjednik Eufora jeste procjena Eufora da trenutno u BiH ne postoje bilo kakve sigurnosne ili političke prijetnje, što bi izazvalo nesigurnost među građanima”, istaknuo je Tegeltija.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
drZlikovac
drZlikovac
4 mjeseci prije

Hehehe…neka dodatnih snaga ,NATO bi triba trenutno ući u BiH prije nego i išta i pomislite..😃

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
4 mjeseci prije

NATO je vec u BiH.

Anonimac
Anonimac
4 mjeseci prije

Koji naivac pa ne skuplja se ovdje EUFOR nego NATO formacije da obilježe teritoriju. I ovo je samo početak bit će ih još…

Last edited 4 mjeseci prije by Anonimac