Published On: Sri, pro 9th, 2020

Tegeltija: I da me ubiju u Sarajevu neki bi tvrdili da foliram

SARAJEVO – Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je da je u Sarajevu stvorena atmosfera nekažnjivosti, podrške i odobravanja svakog nezakonitog zla koje prema njemu može biti učinjeno ili se čini.

Teletija kaže da bi, čak i da u slučaju da ga neko likvidira u Sarajevu, veliki dio javnosti u Federaciji BiH, predvođenih SDA garniturom i njihovim nevladinim sektorom na čelu sa Ivanom Korajlić, medijima i drugima, tvrdio da folira i da je sam to iscenirao.

“Stupanj i količina nezakonitosti, mržnje, demonizacije i dehumanizacije mene kao osobe koja je na čelu VSTS-a sa kojom sam suočen u Sarajevu, jasno ukazuje da bi čak i u slučaju da me neko stvarno likvidira, oni izašli sa izjavama – ‘folira’, ‘sam je to iscenirao’, ‘pravi od sebe žrtvu’, ‘sam je kriv’, ‘to je i zaslužio”, rekao je Tegeltija Srni.

Predsjednik VSTS-a je reagirao je na izjavu izvršnog direktora Transparency Internationala Ivane Korajlić koja kaže da je Tegeltija poistovjetio funkciju koju obavlja sa svojim životom i da zato tvrdi da je ugrožen.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>