Published On: Pet, pro 28th, 2018

TEGELTIJA: Apeliramo na sve političke aktere da se ne miješaju u rad Tužiteljstva

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, je nakon današnjeg sastanka članova Stalne komisije za efikasnost tužiteljstva s Mahmutom Švrakom, glavnim tužiteljom Republičkog javnog tužiteljstva RS i Želimirom Lepirom, glavnim tužiteljom Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka izjavio da su razgovarali o radu i uvjetima rada u tužiteljstvima i slučaju “Dragičević”.

Tegeltija je rekao da VSTS ocjenjuje neprimjerenim izjave Milorada Dodika, predsjedatelja Predsjedništva BiH o radu Tužiteljstva, pišu “Nezavisne novine”.

Također, apelirao je na sve političke aktere da se suzdrže od ocjena koje mogu dovesti u pitanje integritet pravosudnih institucija.

U Okružnom javnom tužiteljstvu razmatraju da predmet upute na ocjenu postojanja nadležnosti na određene okolnosti Tužiteljstvu BiH, kako bi ono preispitalo postojanje nadležnosti za preuzimanje predmeta u ovom slučaju.

Podsjetimo, predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da je Okružno javno tužiteljstvo Banjaluka “ključni subverzivni i antirepublički elemenat” i glavno mjesto krivice za sve što se događa u slučaju “Dragičević”, te da ljudi u toj pravosudnoj instituciji trebaju biti  smijenjeni./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare