Published On: Ned, svi 14th, 2017

Teći će med i mlijeko: Princ Salman dolazi ulagati u BiH

Saudijski princ Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud dolazi u Sarajevo za Ramazan i održat će niz sastanaka s čelnim ljudima iz oblasti energetike i građevinarstva, saznaje „Avaz“. Razgovarat će o velikim ulaganjima, za koje je princ posebno zainteresiran nakon prošlogodišnje posjete našoj zemlji.

Velika ulaganja

Kako saznaje Avaz, posjeta je dogovorena tijekom tjedna na više sastanaka u Parizu koje su s princom održali braća Almir i Alen Divović, vlasnici rent-a-car i VIP agencije „Hisetours“ koja je kraljevskog gosta i prošle godine dovela u našu zemlju.

– Pozvao nas je kako bismo dogovorili detalje posjete našoj, ali i zemljama u regiji. Oduševljen je onim što je vidio prošle godine, a ovaj put je najavio i velika ulaganja, ali i dovođenje drugih investitora, uglavnom Europljana. Zainteresiran je za projekte energetike i građevinarstva  – potvrdio je Divović.

Kako je kazao, osim poslovnih susreta u našoj zemlji želi da osjeti čari mjeseca Ramazana, a nakon njegova, BiH će posjetiti i njegova majka.

Oduševljen BIH

Salman, koji je bio jedan od najvećih financijera kampanje novoizabranog francuskog predsjednika Emmanuela Makrona i jedan od najbogatijih ljudi svijeta našu zemlju posjetio je u lipnju prošle godine, a tijekom višetjednog boravka uživao je u prirodnim ljepotama BiH, a okušao se i u raftingu niz Neretvu.

Investitori iz Kine dolaze u lipnju

Za vrijeme boravka u Parizu, princ je braću Divović zadužio da organiziraju sve za biznis forum koji će se održati u lipnju, a na kojem će se potencijali naše zemlje biti predstavljeni kineskim investitorima koji svoje poslove vode širom svijeta. Između ostalog, forum će obilježiti izložba luksuznih satova i dijamanata, a sve to upotpunit će nastup ruske operne pjevačice, prenosi pogled.ba