Published On: Sri, svi 30th, 2012

Talijanski anarhisti prijete londonskoj Olimpijadi

Talijanska Neformalna anarhistička federacija prijeti britanskim vlastima gerilskim ratom, te najavljuje sabotažu financijskih institucija, prometa i vojske uoči Olimpijskih igara. Ista grupa odgovorna je za oštećenje željeznice koje je izazvalo zastoj u prometu oko Bristola prošlog tjedna. U priopćenju su najavili daljnju borbu protiv britanskih vlasti. 

 

Talijanska Neformalna anarhistička federacija (FAI) zaprijetila je britanskim vlastima »gerilskim ratom«, najavivši sabotažu financijskih institucija, prometa te vojske uoči Olimpijskih igara koje se održavaju u Londonu, kako javlja britanski list Telegraph.

FAI je već preuzeo odgovornost za oštećenje sustava željezničke signalizacije što je dovelo do poremećaja u prometu oko Bristola početkom prošlog tjedna. Anarhisti su priopćili da su pritom ciljali rutu kojom se kreću dužnosnici ministarstva obrane.

Talijanski anarhisti sada su najavili da će nastaviti gerilsku borbu protiv britanskih vlasti, remeteći socijalni mir. U priopćenju objavljenom na internet siteu 325.nostate, anarhistička organizacija piše da je nepatriotski raspoložena te da smatra da Olimpijske igre 2012., sa svojim razbacivanjem novca – dok mnogi jedva prehranjuju svoje obitelji – te jačanjem policijske države predstavljaju uvredu.

»Nijedan sindikat niti pokret ne stoji iza nas pa nemamo ograničenja u gerilskom ratovanju kako bismo naškodili britanskom nacionalnom imidžu i paralizirali ekonomiju koliko god možemo, jer mi jednostavno ne volimo bogate turiste – već želimo građanski rat«, priopćio je FAI.

Ta je anarhistička organizacija nedavno izvela napad na Roberta Adinolfija, direktora tvrtke Ansaldo Nucleare u Italiji, ozlijedivši ga.  FAI je navodno u dobrim odnosima s Crvenim brigadama, s obzirom na to da Crvene brigade u subotnjem pismu upućenom tisku hvale anarhistički napad na Adinolfija. Crvene brigade u subotu su najavile napade na političke lidere te optužile političku klasu za ekonomsku krizu. kraj teksta

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare