Published On: Čet, svi 20th, 2021

Talijanska policija u domovima fašista našla oružje i nacističke zastave

TALIJANSKA policija objavila je danas da je pronašla oružje, nacističke zastave i fotografije fašističkog diktatora Benita Mussolinija u domovima članova skupine bijelih supremacista, koji su pokušavali uspostaviti novu fašističku stranku.

Policajci su pretresli domove 25 članova skupine Posljednja legija u četvrtak, zbog sumnje da su širili mržnju na internetu protiv muslimana, homoseksualaca i Židova, objavila je policija.

Istražitelji su zaplijenili noževe, streljivo, pištolje i fašističko znakovlje članova skupine koji se otvoreno nazivaju fašistima te se zalažu za nasilje kao rješenje za političke sukobe, stoji u policijskom priopćenju.

“Uvijek imam prstenje i pendrek sa sobom. Sad imam i mačetu”, stoji u poruci koju je jedan pripadnik Posljednje legije poslao drugom članu, a koju je presrela policija.

Negirali pandemiju, htjeli izgraditi novu fašističku stranku

Članovi skupine su također negirali postojanje pandemije koronavirusa, nazvavši ju zavjerom financijskih i vjerskih lobija, kazao je za Reuters Eugenio Spina, šef policijskog odjela za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Htjeli su izgraditi novu fašističku stranku”, dodao je.

Policija je kazala da nije bilo novih uhićenja u četvrtak, ali da istražuje dvije osobe zbog posjedovanja neregistriranih pištolja.

Istraga je započela 2019. u pokrajini Abruzzo u središnjoj Italiji, a potom se proširila širom zemlje te je bilo obuhvaćeno 18 pokrajina od sjevera do juga, objavila je talijanska policija.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x