Published On: Uto, velj 1st, 2022

TALIBANI SU UŠLI I U ZAGREB: Hanža divizija proglasila se državom i prijeti! Čak i saborskim zastupnicima. Hrvatska, baš kao i vlada Afganistana, bijedno i blijedo šuti…

Ovaj Albanac stavio je metak na čelo Grmoji. Poručuje mu da mora šutjeti o BIH. Lik je propagandist SDA i plaćen je da Hrvati nikad ne saznaju tko je ubio malenu Augustina Grebenar…

 

Robert Bajruši, novinar Jutarnjeg, medijske divizije koja je plaćena da puca po ustavnim pravima BH Hrvata, problematizirao je stav Nikole Grmoje koji je za portal Bild.ba izjavio kako je važniji opstanak hrvatskog naroda nego same države BiH.

Bajruši u RH piše isto ono što u BIH i o BiH govore Željko Komšić i Bakir Alispahić te Bakir Izetbegović. Ovaj drugi je na US crnoj listi zbog terorizma i pomaganja terorizmu. Bajruši nikada nije napisao niti jedan jedini tekst o Augustini Grebenar, o Grabovici, mjestu genocida u kojem je Handžar divizija Bakira Izetbegovića potpuno izbridala to hrvatsko selo iz prava na postojanje. Zato Bajrušuja smatramo džihadistom novinarstva a Hanža media gropu, medijskom ispostavom Handžar divizije u Hrvatskoj. Pisati o BIH samo na način da se spominju bošnjačke žrtve , nikada ne napisati niti slova o tome što su BH Hrvati preživjeli na tlu FBIH, a potom prijetiti hrvatskim zastupnicima s naslovnica dnevnih novina, kršiti zakone RH. a ne samo novinske kodekse, može samo netko tko ima ozbiljnu zaštitu i jakog financijera iza sebe. Sa sjedištem recimo u Arabiji.

Očekujemo od tijela vlasti RH da s Bajrušijem obave informativni razgovor. Što će se dogoditi Grmoji ako nastavi govoriti o BIH i onome što se događa s Hrvatima u BIH. Ili neka nas informiraju dopisom, da oni nisu država, da je Hrvatska karikatura od države i da je šiptarskom lobiju u RH dozvoljeno bacati fetve na saborske zastupnike slučajne države.

Bajruši je Albanac koji već dulje vremena dezinformira javnost u Hrvatskoj informacijama iz BIH koje nemaju nikakve dodirne točke s BH stvarnosti.

Pretpostavlja se da je agent SDA namješten u RH. Kao i Senada Selo Šabić.

Nadzire prema kuloarskim pričama i dopisnika HINA-e iz Sarajeva Ranka Mravka čiji izvještaji izazivaju mučninu u želudcu Hrvatima u BIH. Čine ih tanašnima i održavaju ih u fit formi, budući da nakon njih dobivaju napade povraćanja.

Hanža divizija, medijski mastodont pokojnog Hanžekovića, koji i mrtav puca po BH Hrvatima,  nastavila se baviti medijskom prostitucijom i nakon Hanžekovićeve smrti. Ta tvrtka od Komšićevog( čitaj SDA) trećeg uzurpiranja hrvatske pozicije u BIH služi kao medijski bunker te džihadističke partije. Jedine deklarirane proterorističke partije Eirope. Radikalnije od one Erdoganove. Jutarnji list je  džihadistički bunker za političko tekbiranje po Hrvatskoj.

Zanimljivo je da sam Jutarnji uopće više ne krije što čini i za koga radi.

Te tekstove koji za cilj imaju obmanuti RH javnost o tome što se radi Hrvatima u BIH potpisuju redom Albanci, Turci i Bošnjaci.

Tekstovi slave Komšića, unitarizam BIH predstavljaju kao “civilizacijsku vrijednost” a Čović i Dodik u Jutarnjem su prikazani kao zvijeri koje jedu malu djecu. Prava koja Hrvati imaju zajamčena Ustavom predstavljena su kao primitivni povici razularene gomile. Scena iz Tuzle na kojoj Komšićevi pristalice prijete silovanjem Kolindi Grabar Kitarović nikada nije objavljena u Jutarnjem. Bajruši se pobrinuo da Hrvati, protjerani iz BIH od tih istih džihadista, Komšićevih glasača, nikada ne vide te prijetnje.

Za izjave o stanju u BIH džihadisti Jutarnjeg potom traže izjave od pro-Komšić “neovisnih” intelektualaca iz Sarajeva.

RH javnost preko Jutarnjeg tako dobija sliku stanja u BIH državi i društvu koju im osmisli SDA-ovci i AID.

No ovaj naslov kojim je Bajruši opremio tekst Jutarnjeg  objava je rata. Ovo je novo dno novinarstva u Hrvatskoj. Za sada kako vidimo bez pravnom epiloga.

Napisan je u formi jasne i nedvosmislene prijetnje.

Ovo je prvi put u povijesti novinarstva u Hrvatskoj da novinar javno u naslovu , nedvosmisleno i jasno poručuje narodnom zastupniku Hrvatskog Sabora da začepi gubicu. Ovako nešto bilo je nezamislivo u Hrvatskoj i u doba AU Monarhije i Prve i druge Jugoslavije. Koji su bili režimski sustavi.

Kako je novinar očito na strani obrane ratnog lidera Prostora Džihada u BIH, Bakira Izetbegovića, koji je neupitno bio i ostao uvezan s terorističkim ćelijama svijeta, (preko oca koji je po Bosni šetao s Bin Ladenom, preko Huseina Živalja i Abu Mealija, svjetskog teroriste kojeg je Bakirova partija čak uspjela spremiti pod lažnim ineom u Bosansku diplomaciju i to baš u doba napadana WTC, a sada se javno fotografira i s Muslimanskim bratstvom i s nekakvim radikalima koji pozivaju na terorizam iz Luxemburga), MUP RH bi morao ispitati džihadistički odjel Jutarnjeg lista, iliti Roberta Bajrušija što je mislio pod nastavkom rečenice kada je Grmoji kazao da bi mu bilo bolje da šuti na temu BIH?

Ponavljamo: Radi se o kaznenom djelu zastrašivanja i prijetnje. O javnom gušenju ustavom zajamčene slobode govora.

“Bilo bi ti bolje da šutiš” nije dijaloška forma.

To je rečenica koja iza sebe najavljuje posljedicu ako se ne ispoštuje sam imperativ prijetnje.

To je nedovršena rečenica koja u zraku ostavlja upitnik “Što će se Grmoji dogoditi ako ne posluša Bajrušijev “savjet”:

Što će se doista dogoditi Grmoji ako se ne povine naredbi Šiptarskog lista? 

Što planira Hanža divizija s njim? Hoće li to odlučiti Bajruši ili Izetbegović?

Završit će kao Jozo Leutar? Kao Augustina Grebenar? Kao Mladenka Zadro? Bacit će ga s  neke zgrade iznad NewYorka neki bivši pripadnike Armije BIH, Arapin, drug od Abu Mealija, koji sada tamo živi s bosanskom putovnicom?

 

Šiptarski list i zločini nad Hrvatima u BIH

 

Zadatak Roberta Bajrušija, medijskog teroriste u Hrvatskoj, SDA plaćenika, fekalokriptera, skrivača SDA političkih fekalija za teritorij Hrvatske, je upravo taj  – da RH javnost nikada ne sazna tko je ubio Augustinu Grebenar, njenog brata Velimir i još petero maloljetne djece, tekbir, džihadističkom granatom, usred Viteza tijekom primirja i nasred dječijeg igrališta. Plaćen je da pazi da Jutarnji nikada ne napravi ekspertizu otkud tih Arapa u Vitezu i zašto su granatama gađali djecu. Kršeći i pravila samog džihada. Iako su se pred TV kamerama arapskih TV kuća u Bosni tijekom rata hvalili da su tu došlo da se bore za Prostor Džihada, a što Bajruši prevodi kao “borbu za multietničku BIH”.

Njegov zadatak je obmanuti Hrvati.  Slušne kanale RH javnosti puniti materijalom koji mu dostave suborci tih džihadističkih panislamističkih djecoubojica. Džihadist Bakir i suborac tih džihadista, vojske koja je ubijala Hrvate, “hrvatski član predsjedništva” Željko Komšić. Najposlušniji zet SDA džihada.

Kolika je moć arapskog kapitala u RH, najbolje govori podatak da su njihovi mediji u RH stavljeni van zakona RH, da Hrvatska nema jurizdikciju nad njima, baš kako država BIH i njeni policijski organi nemaju jurizdikciju nad Džamijom Kralja Fahda u Sarajevu.

Policija ne smije upasti na arapsko tlo Jutarnjeg lista pa tako Bajruši  može nesmetano hrvatskim saborskim zastupnicima stavljati mete na čelo.

Dokaz? Naslov na slici na vrhu teksta.

Evo što je medijskom džihadisti Bakira Izetbegovića odgovorio hrabri Grmoja, jedan od rijetkih narodnih zastupnika u RH Saboru koji uz Raspudića govori o pravima BH Hrvata.

I dok čitate ovaj tekst vi nečasni balastu našeg časnog hrvatskog naroda u BIH, vi bezumni uhljebi i apanažisti, vi koji ste u Sabor RH ponovno delegirali tri šutljivca, oduzveši nam i ovaj put pravo da u Saboru RH imamo tri autentična narodna zastupnika zapitajte se, po čemu se vi razlikujete od Komšićevih glasača koji su nam to pravo oteli u BIH?

Grmojin upis prenosimo u cijelosti:

  • Možda gospodin Robert Bajruši toga nije do kraja svjestan, ali prošla su vremena u kojima se nekoga može ušutkivati. Mene je narod izabrao ne da šutim, već da jasno i argumentirano govorim o svim pitanjima koja su bitna za moj narod.
  • Pitanje Hrvata u Bosni i Hercegovini, o čemu Bajruši zna jako malo ili nimalo, je prvorazredno nacionalno pitanje koje zahtijeva ozbiljan pristup i jasne pozicije, a po tom pitanju smo itekako jasni i Most i ja.
  • Mene kao hrvatskog političara zanima Bosna i Hercegovina u kojoj će moj narod biti potpuno ravnopravan i u kojoj će moći izabrati svoje legitimne političke predstavnike.
  • To nije pozdravljanje mogućnosti raspada BiH, kako nam tumači Bajruši, već čuvanje temeljnih principa na kojima jedino i može postojati zajednička država.
  • Na razbijanju Bosne i Hercegovine ne rade Hrvati, koji su je usput rečeno obranili i bez koje ne bi postojala, već sarajevska politička čaršija predvođena Bakirom Izetbegovićem i pseudograđanskim opcijama koji BiH vide isključivo za sebe.
  • Vjerojatno gospodin Bajruši ne zna ili ima razloga ne znati, ali dobro ga je podsjetiti da su se Hrvati prvi organizirali i obranili BiH, bili presudan faktor 1992. godine na referendumu o nezavisnosti BiH, te unatoč majorizaciji i grubom kršenju dogovorenih dejtonskih načela gradili priču o zajedničkoj državi. Pravo je čudo da su unatoč svemu i dalje ostali vjerni ideji zajedničke države.
  • Oni koji uporno rade na rušenju BiH, osim političkih elemenata unutar te države, su i novinari kao Bajruši, koji očito ne priželjkuju konstitutivnost i ravnopravnost Hrvata u BiH.
  • Moj stav je jasan: Bosna i Hercegovina da, ali samo kao država u kojoj će moj narod biti potpuno ravnopravan. I o tome ću jasno i beskompromisno govoriti, unatoč novinarima i političarima koji bi me rado ušutkali.

Originalnu objavu možete pogledati OVDJE.

guest
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
3 mjeseci prije

Na priredbi kod Frankfurta
peva Kurta, peva Murta
Sinan, Hasan, Jasar, Saban
Nino, Seki i jos neki i naravno Dzej

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Glupi muslimanski podli šiptar..

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

Šiptari i Bosanci se nikako ne podnose…ali odakle bi ti to znao kad nisi maka dalje od Kučerina..😝

Izmetbegović
Izmetbegović
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Glupi jadni garibu mošnjanski iz pojasa Gaze, domet najduži ti je do Makarske ljeti kada prošvercaš koju pileču pašteticu. 😁 Obletio sam, doduše poslom najviše, kuglu zemaljsku i puuuno mi je jasnija slika terorista nego tebi, jer si jedan od njih. Pametnije bi ti bilo da zaradiš i staviš nešto u frižider da budeš manje gladan i frustriran. I upamti:musliman=terorizam=glad=problem.. 😁 😁 😁

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

On je 100ka sa Zapadne Obale.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

Kakav si ti bolesnik sabane?!
Ti obletio Planetu kao biznismen a?
Imas kuci globus pa oko njega trckarao ili?
Pa kakav magharac moze letjeti oko svijeta i biti tako pakostan i pokvaren?
Ah zaboravio sam,pun si krmetine i rakojr brlje pa te to u vepra prrtvorilo.
Malo je takvih neljudi,makar i na Poskoku.

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Baš si krme, klixovska gnjido.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Spirit
3 mjeseci prije

Pa kako ja krme a krmetini ni primirisao?
Bice da je obrnuto

Ateista
Ateista
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

Neopravdana terorizam ni islamski ni kršćanski,al zapitaj se zašto je ovaj svijet poludio,možda je muslimanskom svijetu dobijalo da ih terorisu kršćani možda kršćanima nije lako sto moraju svojim radom zaraditi koricu kruha,a možda se svi skupa boje kad jednog dana nauka sve kleristcke fantazije običnom puku otvori oci

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Da. Šiptari su primili islam ali se nisu odrekli nacionalnog identiteta. Bošnjo se odreko svega: i identiteta i oca i majke i predaka. Ipak, komentator je prilično u pravu, a ti si uqurcu.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Ista kenja.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Melezu zlobni.
Hrabri,inteligentni,uljudni,moralni,dobri,humani.
Zlo ti iz pera izbija a jos je gore ono sto je u prsima svojim.
Ako Bog da to ce te i dokrajciti.
Krenuce od kiseline u zelucu od sekirancije i prosirice se na jednak,metastazirati i umrijeces u teskim mukama.
Bice to pravedno ipak.

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Pazi da ti se ne vrati fetva kao bumerang, lažni beže.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Spirit
3 mjeseci prije

Nije kletva nego medicina cista.
Dokazano.
I tebi ce isto biti,samo ce otici na pankreas pa jetru i onda boom.
Pakao te ceka

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

Em bahlija em šiptar..

drZlikovac
drZlikovac
3 mjeseci prije

I Posloku bi bilo bolje da ne piše gluposti…to što ste proserpski nastrojeni i što pokušavate od Hrvata BiH napraviti Heiligesavce je ljigavije od svih drugih pokušaja što dolaze od Bajrušija ,Dežulovića,Tomića i ostale Yu ekipe..

Last edited 3 mjeseci prije by drZlikovac
KRSTIKRIZ
KRSTIKRIZ
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Krst i Kriz skupa protiv muslimansko teroristicko isilovske bande

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  KRSTIKRIZ
3 mjeseci prije

Pa bilo je to prije 30 godina.
I opet ne uspjeste.
Krizari su pali na 30% prijeratnog broja a genocidni na 50-60%.
Vrijeme radi protiv vas.

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Prij 30 godina smo mi vas obranili da biste nam vi, sasvim u skladu sa svojim šupljim mentalitetom, zabili nož u leđa.
Ali neće biti Alijine džamahirije.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Spirit
3 mjeseci prije

Ah sto sam te popalio a?
Nije,nego je bilo obrnuto.
25000 Bosnjaka branilo Hrvatsku i kad ono pade Vukovar,vi osnovaste H.B te nam noz u ledja zabiste.
Izgleda da je bolje bilo da smo se udruzili sa Slobom i da smo vas pomeli do Karlobaga,Karlovca i Virovitice i onda uzivali ko Begovi.
Greska.
Ima popravni,srecom

Diangelo
Diangelo
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

kako ne obranise srebrenicu pixka ti materima lazljiva

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

…a oce li biti rata…A oće li BITI sta od izbornog za Legitimnog i sta od trećeg …ali ne prsta od Dode

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Oooo finikse nabijem ti bhuleskari

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Sutra uzimam prvi put vijagru imate li kakav savijet da ne pogriješim.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Uzmi odjednom 10 tableta.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Vi mošnje molite boga da rata ne bude. Bićete pometeni i sa zapada i sa istoka.

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Bravo Grmoja , svaka ti cast , tako se brani Hrvatski Puk , nek si mu skresao u facu dosta je vise njihovog podlog zuluma lazi i podvala, tebi majstore kapa do poda

KRSTIKRIZ
KRSTIKRIZ
3 mjeseci prije

SAMO SKUPA BRACO HRVATI , DRZMO SE ONE MILETOVE , NEMOZE NAM NIKO NISTA MOGU SAMO DA NAM PHOPUSE

Ćakija
Ćakija
3 mjeseci prije

Imali su šansu Hrvati, ali drazi im Srbi nego Bosnjaci. I eto im. Dodik će pruziti gostoprimstvo hrvatima. BiH ostaje drzava dva entiteta i tri naroda. S jednom promjenom. U Federaciji zive Bosnjaci, a u RS zive Srbi i Hrvati. Iskali ste, eto vam ga. Zivio Dragan Čović, najveci prijatelj Bosnjaka

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Ćakija
3 mjeseci prije

Ćakija, otupio si mnogo!

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
Šta ti kažeš na ovo?  Ćakija
3 mjeseci prije

U fildzanu zive Bosnjaci, a u RS zive Srbi, Nisam znao da Bosnjaci hoce prosiriti RS i na Federaciju. Hrvatski dio je nesto veci od fildzana

Ištvan
Ištvan
3 mjeseci prije

Hrvati su se sa svakim družili i evo ti nazad bumeranga. Trebalo se uvijek i samo držati križa/krsta.

Robin Moon
Robin Moon
3 mjeseci prije

Augustina Grebenar ima pogled kojim kao da govori

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Srecom,i u Hrvatskoj postoje glasovi razuma koji vide sta hoce uzepe politika u BiH.
Svjesni su da im bossnski katolici prave ogromne probleme svojim suludim pokusajima rusenja drzave zajedno sa genocidasima.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Hhenri Khisindžer – Ne postoji bhosanski jezik. Ne postoji bhosanska kultura. Bhosna je adhministrativna jedinica, koja se sastoji od Hurvata, mhuslimana i Serba, umhjetno stvorena u bivšoj Juugoslaviji i ghlupo je phriznati kao drržavu od strane zhapadnih phovijesti!

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Šteta što glasova razuma nema u srcu džihada u Sarajevu. Hrvati su, na svoju nesreću,GRADILI BiH, glasajući za njenu neovisnot od Juge i požrtvovano i uspješno braneći njenu teritoriju gdje god su bili većina.
Nije nam trebao UNPROFOR da nas čuva kao Aliju dok je istvoremeno svoju vojsku koncentrirao tamo gdje je mislio da je jači i da će agresijom etnički očistiti područje za sebe – u Srednjoj Bosni.
Nažalost, oslobodili smo vas i 95 jer bi u protivnom pao Bihać i njegova regija kao prije toga Srebrenica. Ovo podmuklo preglasavanje i nesuradnja, sabotiranje novog izbornog zk. nije ništa do rušenje Daytona.
Potvrdila se ona stara iz davnine “U Turčina vjere nema”!

Carlos
Carlos
3 mjeseci prije

Bravo Grmoja. Nikad jasniji.

HR
HR
3 mjeseci prije

Mamare vam se plisnave šiptarske nayebbbemo doći će te i vi na red šiptarija teroristička!

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
Šta ti kažeš na ovo?  HR
3 mjeseci prije

B.alijska posla, a isti izvor financiranja

Ero s onoga svijeta
Ero s onoga svijeta
3 mjeseci prije

Predlažem redakciji Poskoka jednu banalnu stvar – poradite na dizajnu portala, kako bi ga učinili konkuretnim izdajničkom Jutarnjem!