Published On: Pon, kol 23rd, 2021

Talibani osudili na smrt brata Afganistanca koji je prevodio za Amerikance

Talibani su osudili na smrt brata afganistanskog prevoditelja, optužujući ga da je pomagao SAD-u i pružao sigurnost svom bratu koji je bio tumač američkim trupama.

“Optuženi ste da ste pomagali Amerikancima”, napisali su talibani u prvom od tri pisma upućenima Afganistancu, dodajući: “Optuženi ste i da ste pružili sigurnost svome bratu koji je bio tumač.”

U prvom pismu talibana, koji su napisali rukom, naredili su Afganistancu da se pojavi na saslušanju. U drugom pismu je dobio obavijest o tome da nije došao na ročište.

Pisma su samo jedan primjer kako talibani izravno prijete Afganistancima koji su surađivali sa Sjedinjenim Državama ili članovima obitelji onih koji su to radili, piše CNN.

“Sami ste odabrali ovaj put”

U trećem pismu, koje je bilo natipkano, talibani su obavijestili muškarca da je, budući da je odbacio prethodna upozorenja i ignorirao poziv na sud, proglašen “krivim u odsutnosti” i da će biti osuđen na smrt.

“Ove sudske odluke su konačne i nećete imati pravo na prigovor. Sami ste odabrali ovaj put”, stoji u trećem pismu.

Pisma su u suprotnosti s uvjeravanjima talibanskog glasnogovornika Zabiullaha Mujahida, koji je prošloga tjedna na konferenciji za novinare rekao da nitko neće biti ozlijeđen.

“Nitko neće biti ozlijeđen u Afganistanu. Postoji ogromna razlika između nas sada i nas prije 20 godina”, kazao je Mujahid.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x