Published On: Ned, kol 29th, 2021

Talibani brutalno ubili pjevača narodne glazbe

Talibani su ubili afganistanskog pjevača narodne glazbe samo nekoliko dana nakon što su najavili da će izvođenje glazbe na javnim mjestima biti zabranjeno, javlja al-Arabiya.

Pjevač Fawad Andarabi brutalno je ubijen u selu Andarab, objavio je na Twitteru bivši afganistanski ministar unutarnjih poslova Masoud Andarabi.

“Donosio je radost ovoj dolini i njezinim ljudima”, napisao je Andarabi u tvitu uz snimku pjevača.

 

Podsjetimo, glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid je prije nekoliko dana za New York Times rekao da će glazba na javnim mjestima biti zabranjena.

“Glazba je zabranjena u islamu”

“Glazba je zabranjena u islamu, ali nadam se da ćemo uvjeriti ljude da ne rade takve stvari, umjesto da vršimo pritisak na njih”, rekao je Mujahid za NYT.

U Afganistanu je pod vlasti talibana 1990-ih godina većina glazbe te televizijskih i kinosadržaja bila zabranjena. Kršenje tih zabrana za sobom je povlačilo ozbiljne posljedice.

Nakon američke intervencije 2001. godine afganistanska glazbena scena je procvjetala – organizirali su se koncerti i festivali, a pokrenut je i Afganistanski nacionalni institut za glazbu. U tom institutu stvoren je i ženski orkestar, koji je nastupao po zemlji i inozemstvu.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HR🇭🇷HB❤️🤍💙
HR🇭🇷HB❤️🤍💙
1 godina prije

Takve talibančiće podržavaju naši islamisti iz 23%filđžanistana ,tuga s kim djelim životni prostor.

Hodidjed
Hodidjed
1 godina prije

A kako bi tek reagirali na sevdaliju Božu Vreću.

Mene kliču Hasso
Mene kliču Hasso
Šta ti kažeš na ovo?  Hodidjed
1 godina prije

Božu bi prvo silovali a onda bi razmislili šta da rade sa Božanom, da li ga ubiju ili da ga prvo još malo siluju. Da, to je pravi islam…

Mene kliču Hasso
Mene kliču Hasso
1 godina prije

Afganistanci, plačipičke, a zašto se niste borili kad je bilo vrijeme? Valjda bi bar Afganistanci trebali znati da je islam religija bez milosti i da kod muslimana šmrckanje NE PROLAZI?!

Ahdnama je zakon!
Ahdnama je zakon!
1 godina prije