TAKO TI JE KAD SI PROTEKTORAT Izraelski policajci dolaze u BiH čuvati svoju reprezentaciju

Reprezentaciju Izraela tijekom boravka u Zenici pored policije MUP-a ZDK čuvati će i pripadnici specijalnih jedinica Izraela koja će zajedno s igračima i stručnim stožerom doputovati u Bosnu i Hercegovinu.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je i glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić te je dodala da će ipak glavnu ulogu u osiguranju imati MUP ZDK.

“Procedure oko dolaska reprezentacije Izraela i njihove pratnje su definirane prije i tako se radi iu drugim državama kada je ta reprezentacija u pitanju. Mi ćemo poduzimati sve mjere, radnje i nadležnosti, za njihovo osiguranje kako je dogovoreno na višim razinama. Oni imaju svoj sustav i pratnju koja ide uz reprezentaciju i to je slučaj gdje god gostuju “, izjavila je Ahmić.

Glasnogovornica MUP-a ZDK je još dodala kako će ipak utakmicu i sve aktere događaja osiguravati policija MUP-a ZDK uz pomoć drugih posebnih Kantonalnih jedinica.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić je istaknuo kako je dolazak posebnog osiguranja selekcije Izraela uobičajena praksa te da nema potrebe da se oko toga diže prašina.

“Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut vodi čitavu koordinaciju osiguranja događaja i vjerujem da će i ova utakmica i organizacija završiti kao i svaka do sada bez najmanjeg incidenta”, izjavio je Vilić.

Glasnogovornica Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Slavica Pecikoza je istaknula kako još uvijek nisu definirane aktivnosti koje će provoditi izraelsko osiguranje.

“Mi zaista još ne znamo točno informaciju hoće li doći i koliko će ih doći. Oni imaju osiguranje koje ih prati, ali još uvijek nemamo detaljne informacije”, kazala je Pecikoza