Published On: Tue, Feb 21st, 2017

TAKO MLAD A VEĆ LE PEN: Režim vidi u Zagrebu, Bruxellesu, Marsu, Jupiteru, Mordoru a ni Mjesec nije šta je bio…

Ima u nas u Hercegovini izraz “penaš”. Kad je netko otresita budala, umišljen, rigidan, galamdžija, samo urla, misli da je najpametniji na svijetu, a u biti je samo neodgojen, neobrazovan i nenačitan. Takve u Hercegovini zovu pene il penaši. Ne znamo ima li ta riječ korijena u francuskoj no vođa   populističke Nacionalne fronte zove se Le Pen, i kćer je Penova. Koji je tamo bio neki penaš. Galamio. I skupljao glasove na strahu od drugih. Manjih.

Vođa BH Nacionalne fronte, nekakve stranke za grantove i medije, koja želi da postane vodeća naconalistička stranka najbrojnijeg nacionalizma u BIH,  stranke koja tvrdi da je građanska iako se bavi nacionalizmom najbrojnijeg naroda, također je penaš. Pa čemo ga zvati Le Pen od Bosne.

Kako se bliži 2018-a godina Le pen od Bosne,  mali od gospoje Cvetković sve je zabrinutiji za egzistenciju. Važno je nekako uloviti bilo kakvu fotelju  i nastaviti živjeti na grbači građana bez da se išta konkretno radi. Njegova budućnost i egzistencija važniji su od našeg mogućeg dogovora. Jebo BIH u kojoj on neće moći živjeti a da baš k**** ne mrdne. Ono znači kao do sada. Takva BIH ovu stranku ne zanima.

Ranije je gospoja nabacivala koju pinku preko NDI-a. Američki građani bi radili u znoju lica svojega. Američkoj vladi gospoja Cvetković pisala bi projekte, kako paliti državne zgrade BIH npr, kako dizati arapske revolucije u BIH, dobro je da nam nisu pobili predsjednike ko onomad Gadafija, pisala je ona njima kako se protiv ustaša u BIH boriti Pavelićem a protiv korupcije Lijanovićem i Ameri u BIH to su pušili ko ludi. Doduše, baš je njih to i brigalo. Ono odu malo na šišu kod Harisa, malo na burek kod Želje, koji party na brdima i dobro. Mjesec proleti za čas. Seksa ima, para ne fali. A u Sarajevu si faca. Ono što tamo nikad nisi nit ćeš biti.

Kako je u SAD-u nesretnim spletom okolnosti došlo do smjene šefa kase amo u Bosni zavladala je totalna panic. Brkan neurozno prozraćuje stanove.  Geeslije pršte priopštenjima. Nekako su izmoljeli da se Dodiku nametnu sankcije, i to par dana prije inauguracije novog predsjednika, premda je ta ista administracija pregovarala s Dodikom koji su uvjeti da dobije vizu. Dakle daješ zadnji dan sankcije nekome kome si do jučer, pod određenim uvjetima bio spreman dati vizu. Jako zanimljivo. Baš zanimljivo. Koja država na crnu listu danas stavlja nekog kome je jučer nudila da bude na inauguraciji uz određene uvjete?

U panici je dakle  Sandžački Le Pen ubačen u Bosnu. Da razbije zemlju. Novopazarska skupina. Ovaj put bez Blaža Kraljevića.

Gospoji će biti nešto teže dolaziti do love u budućnosti. A ako love nema ona nemaš je ni ti.

Teško je onima koji u životu nikad ništa radili nisu, najedanput izići u realan sektor i početi pošteno zarađivati svoj kruh. Stoga je važno na strašenju vlastitog naroda, u ovom slučaju Bošnjaka, i širenju netrpeljivosti prema susjedima s kojima je Bošnjacima jačati ovu državu pokušati getoizirati inače miroljubive Bošnjake, pojasniti im da su novi europski Palestinci, zavaditi ih  sa drugima i osigurati si mandat.

Nazivaš se građanskim, optužuješ SDA za islamizaciju a upravo ti  ideš na konflikte, na nacionalnu kartu i na radikalizaciju musilmana. I SDA rušiš time. Pokazuješ muslimanima da si ti Poslaniku bliži. A ne mali od Alije. Baš konzistentno. Radikaliziraš vlastiti narod, kako bi financijera našao na Bliskom istoku, i i dalje lagodno živio. Bitna je lova. Nebitno je kojom naftom i čijom krvi je plaćena.

Nema veze što ćeš unesrećiti i vlastiti narod i narode oko njega, tebi naprosto paše pozicija žrtve, prekopavanja ratnih rana, i nedopuštanje novim generacijama da se oslobode bremena ratnih trauma i krenu polako naprijed. Jer važan si ti. I nitko drugi.

A već sutra  će ti isti , i taj isti, s onima koje je do jučer napadao, praviti vlade i dogovarati talove. Kao što je to već učinio kroz DF kada je sjeo za ministra energetike,  i tada za čudo nije HDZ nazivao ustaškom strankom, nego nudio okolo nekakve talove oko nekakvih tendera.

Eto i to ima BIH. BH Yobbkovci, BH Penaši, skupina preplašenih neradnika i lijenčina na bijelom. Hljebu. Na bijelom koje im plaćaju građani BIH. Čako i oni koje bi protjerali da mogu. Baš onako kako to javno pričaju po sarajevskim kavanama.

Mali od Cvetkovićke, čovjek koji je za potrebe ocrnjivanja Islamske zajdnice pred najdražom ambasadom, strugao jedan metak, o čemu se Najdraža Ambasada i danas pravi glupa, ko fol nemaju oni pojma, eto taj isti koji je to činio kako bi BH muslimane prikazao radikalnima danas je  zabrinutiji nego itko za te iste mislimane. Suza suzu goni.

U njihovom strahu, strahu bošnjačke sirotinje,  njegov je sutrašnji životm na bijelom.

On  smatra da je Lars Gunar Wigemark,čovjek koji pokazuje ružno lice EU, on smatra da europsku politiku prema našoj zemlji definiše režim u Zagrebu.

Dakle paranoja se širi. Režim više nije samo u Mostaru, Širokom, Banjaluci, Stocu, Beogradu, nego ga eno i u Zagrebu a uskoro i u Bruxellessu.

Wigemarkove izjave, kažeLe Pen,  o tome kako su izmjene Izbornog zakona uslov za daljnji napredak prema članstvu u EU ne samo da su netačne, nego predstavljaju nastavak njegovog ponižavanja institucija BiH nakon sklapanja kavanskog dogovora između Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića, te nastojanja da vrati u život Milorada Dodika nakon što je stavljen pod sankcije Sjedinjenih Američkih Država tako što je javno bio protivnik uvođenja EU sankcija.

E sad što je Le Pen ođe tio reći nije jasno. Ni mi ne kužimo. Zašto bi izmjene Izbornog zakona imale uopće veze sa EU? Nije li upravo Mali od Cvetkovićke tražio da su odluke Ustavnog suda zakon iznad svih zakona? Što će nam Wigemark i Petrov to govoriti?  I otkud Le Reufu da zna više od uvjeta Europske unije od samog Wigemarka?

Iz Yobbika dalje nastavljaju:
Ako je „reformska agenda“ postala „Čovićeva agenda“, Wigemark bi barem trebao biti u stanju da to i saopšti javnosti BiH. Kako stvari sada stoje, fokus na ekonomska pitanja je postao fokus na ekonomska pitanja sve dok Zagreb, neoustaški HDZ BiH i Dragan Čović drugačije ne kažu.

Dakle, u BIH je potpuno normalno da čovjek, koji je 2010-e godine u vlast doveo HSP, stranku s bistom Ante Pavelića, drugima potura ustaštvo. Imaju li u HDZBIH ikakvog odvjetnika da ovo nepristojno i neodgojeno derište privede ka sudu?

Geeslije dalje smatraju da su izmjene Izbornog zakona moguće i prihvatljive kao izmjene sa ciljem provedbe presuda u slučajevima Sejdić i Finci, Pilav i Zornić koje je izrekao Evropski sud za ljudska prava. Ne postoji način i neprihvatljivo je da se tzv. hrvatsko pitanje podmetne u okviru provedbe tih presuda. Oni kao da zaboravljaju da je Ustavni sud donio još jednu jako važnu presudu. Ok pravit ćemo se i mi da ne znamo za nju. Ajdmo bit malo glupi. I čekajmo kad će Tužiteljstvo BIH privesti Geeslije zbog pozivanja na nepoštivanje presude Ustavnog suda BIH.

 Stranka za par medija, na kraju doda ponovno malo ratnog rukopisa najveće Žrtve u BIH:
Mi u GS-u nikada nismo imali iluzije da evropske i liberalne vrijednosti prestaju tamo gdje počinje muslimanska većina u ovoj zemlji, ali ovo je prvi put poslije rata da evropski zvaničnici to pokazuju, otvoreno i bez rukavica. Wigemark vjerovatno nastavlja tamo gdje je stao Carl Bildt kada je u Dobanovcima kod Beograda držao sastanke sa Slobodanom Miloševićem i Ratkom Mladićem u julu 1995. godine na vrhuncu genocida u Srebrenici.BiH nije zemlja koja je tada bila, niti je u međuvremenu postala hrvatska ili europska kolonija, premda barem zvanični Zagreb upinje svim snagama u tom pravcu. Wigemark je u BiH gost i treba da se ponaša onaki kako od nas očekuje da se ponašamo u njegovoj zemlji. Jer, slagao se on s tim ili ne, matematička većina građana u ovoj zemlji ima i građanska, a ne samo kolektivna prava, i neće prihvatiti da budu dio bilo kakve asocijacije u kojoj im se samo može garantovati da će biti građani trećeg reda. Čak ni SDA im to ne može isporučiti bez posljedica, saopćeno je iz GS-a.

 

Režimi u ZG i služenje Bruxellessa Čoviću, muslimanska većina i građanski princip, Milošević, Carl Bildt, jame, rat, genocid, pozivanje na nepoštivanje Ustavnog suda BIH, ustašama po HDZ-u, SDA izručuje prava Bošnjaka HDZ-u, Srebrenicom protiv odluke Ustavnog suda BIH, getoizacija – “vi nas ne volite jer smo muslimani”, nećemo pristati na to da BIH dijelimo s drugima, ovo je naša nacionalna država a kome se ne svidža nek ode. itd.

Eto to je ta ljevica koju BIH 2017-e iznjedri.

Zašto jednostavno ne napišu jasan statement Nacionalne fronte BIH. Evo recimo ovako: 

Ideja naše države nadjačat će ideju ove države koja nije kobiva samo naša na papiru nego ju nažalost moramo dijeliti s njima koji ju ne vole -nasim susjedima i nasim unutarnjim neprijateljima, makar cijena te ideje bila raspad te države.Ali kako se nije raspala onda nece ni sada. Eto to je dokaz da je neunistiva. Jer smo mi jaki mnogo.

Ukratko ne zanima nas država kakvu smo potpisali.Mi trazimo stalnu izmjenu tog ugovora dok se pozivamo na njega.Ugovor je tu da se mijenja a potpis da se ne postuje.

Oni koji brane taj ugovor oni ce biti proglaseni neprijateljima drzave. Oni nece imati gradjanska prava sve dok se ne pokore.
Patriotskoj vecini.Oni ce to nazivati hegemonijom mi cemo to zvati probosanskom snagom i ljubavi prema zemlji. Tko ne ljubi zemlju kako smo je mi zamislili mrzi je.

Želimo dakle nacionalnu državu svog naroda i entitet na 100%BiH a kome se ne sviđa takva nek ju napusti. Kad su mogli otići drugi mogu i ovi.

Ako je cijena te želje stagnacija i konstantna hipokrizija društva plaćat će oni tu cijenu našeg sna skupa s nama. Jer mi saburat mozemo a oni ne.

Crkva je shvatila da je svaki otpor uzaludan. Shvatit ce i drugi.”

 

To se tak kaže, a ne ono mi smo za gradjansku, suzivot, pomirenje, europske vrijednosti bla bla…

Poskok.info